Rick FM Quiz Night groot succes

23 januari 2017

In totaal 38 teams speelden vrijdagavond 20 januari mee aan de allereerste Rick FM Quiz Night. Het dorpshuis De Quakel was tot de nok toe gevuld. De meeste teams bestonden uit 3 of 4 personen in totaal waren er 137 deelnemers. Met de meest ludieke namen, zoals de Aquaduckjes, Kwakelse Rayonhoofden en Kwisniets. Ook deden de lokale politieke partijen Gemeentebelangen en Ons Uithoorn mee. De Quiz bestond uit 10 rondes waarin vragen werden gesteld over uiteenlopende thema's, zoals muziek, sport en lokale actualiteiten. Tijdens de pauzes was er een muzikaal optreden van Harry Bakker uit De Hoef. De Aquaduckjes eindigde als laatste en kregen de poedelprijs. Dat kon de dames van de Aquaduckjes niet deren, want ze hadden een fantastisch avondje uit gehad. Voor plek 3 eindigden het ram team V.B.A. en Gemeentebelangen gelijk met beiden 97 punten, waardoor er een baragevraag gesteld moest worden. Het team van V.B.A. wist beter dan Gemeentebelangen hoeveel inwoners de gemeente Uithoorn heeft. Tweede werd het team Kwisniets met 99 punten.
Winnaar werd het Team 'Da Vinci code 17’ met 101 punten. Dit team bestond uit Bert Ijkema, Joris Aartman, Dirk Plasmeijer en Wery Koeleman.
Er was volop lof voor de organisatoren van deze Quiz, Rick FM en het dorpshuis De Quakel. En veel deelnemers spraken de hoop uit dat ze getuigen waren van de geboorte van een nieuwe traditie in De Kwakel, de QUIZ Night.

Naar het overzicht