Crowdfunding Zorgboerderij Inner Art voor nieuw activiteitenmateriaal

13 april 2017

Wij zijn er trots op dat De Kwakel zorgboerderij Inner Art huisvest. Enkele jaren geleden ontving de boerderij zelfs het landelijke certificaat ‘Hart-voor-Zorg’.
Gera en Rein Hoogendoorn en hun team van vrijwilligers verzetten elke week bergen werk om mensen op te vangen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of die méér zorg nodig hebben.

Want door alle bezuinigingen in de zorg en het nieuwe denken over participatie (meedoen) in de samenleving, blijven mensen die vroeger opvang kregen, nu veel langer thuis en zijn aangewezen op mantelzorgers. Voor mensen die moeilijk voor zichzelf kunnen zorgen, vereenzamen, structuur nodig hebben en zinvolle afleiding én om mantelzorgers te ontlasten zijn er, naast andere, reguliere voorzieningen, o.m. zorgboerderijen door het hele land, waar cliënten zinvol beziggehouden worden in een natuurlijke boerenomgeving. Niets moet, ieder doet wat binnen zijn/haar vermogens ligt. Men verbetert conditie, komt buiten, doet mee naar kunnen en leeft op door zinvol bezig te zijn.

En er is genoeg te doen op de boerderij. Zoals op elke boerderij natuurlijk. De tuin moet onderhouden worden, er moet geschoffeld worden, geoogst. De boerderijdieren moeten verzorgd worden. Er moet klein onderhoud gedaan worden, spullen gerepareerd of opgeknapt. De boerderijwinkel moet bevoorraad en het terras moet open zijn. Want de boerderij kent ook gewone openstelling voor mensen die even van het mooie weer willen genieten en een uitje naar de prachtige tuin van de boerderij is goed te belopen, want Inner Art ligt aan de Vuurlijn tussen het dorp en Qui Vive, de hockeyclub. Zeker in deze tijd van het jaar is een bezoekje aan de tuin meer dan waard! Moeilijk ter been? Hoeft geen probleem te zijn: bel even naar de boerderij en vraag naar de mogelijkheden van vervoer naar de boerderij. Inner Art heeft enkele vrijwilligers die het geen probleem vinden even te rijden.

Maar er wordt ook opvang/dagbesteding geboden aan mensen die bijvoorbeeld alleen maar ‘op adem’ willen komen, voor wie het tegenwoordige leven gewoon te jachtig is. Even tot jezelf komen, misschien wat contact hebben met anderen die in eenzelfde situatie verkeren, om er daarna weer tegenaan te kunnen. De Lander, voormalige schuur van de boerderij, is hiervoor ingericht: schilderen, biljarten, handwerken, kaarten…het kan allemaal, maar hoeft niet, er is geen dwang, want de cliënt staat centraal. Juist ook jonge mensen kunnen hier goed terecht.

En voor De Lander zoekt Inner Art nu mensen en bedrijven die een bedrag willen schenken om een ‘Tovertafel’ aan te schaffen. Dat is een projectieapparaat dat spelletjes op een tafel kan projecteren. Legio mogelijkheden! Geen zin meer in Ganzenbord? Eén druk op de knop en je belandt via de Waterput tussen de Kolonisten van Catan, bij wijze van spreken. Je zit in no time in een ander spel.

Zo’n tovertafel kost bijna zevenduizend euro. Inner Art kan dat niet zelf bekostigen en hoopt op bijdragen uit de gemeenschap.
Via onderstaande link kunt u een donatie geven voor de aanschaf van een Tovertafel. Alle beetjes helpen!!
http://activecues.com/crowdfunding/zorgboerderij-inner-art

Als het bedrag vóór 1 juni binnen is, krijgt Inner Art er gratis een extra programma bij!

Wat staat er voor de begunstigers tegenover?
- Iedereen die tussen de €1 en €250 doneert, ontvangt een foto via de mail van de deelnemers met de nieuwe Tovertafel.
- Iedereen die tussen de €250 en €500 euro doneert, ontvangt een leuk handgemaakt artikel uit de boerderijwinkel.
- Iedereen die €500 euro of meer doneert, ontvangt een zelfgemaakte appeltaart en een rondleiding over het erf en tussen de alpaca’s.

Zorgboerderij Inner Art, we zijn er trots op. Laten wij als Kwakelaars onze waardering ook uiten en laat ieder een donatie naar eigen mogelijkheden doen. Elke euro helpt!

Meer informatie over de boerderij kunt u vinden op onze site www.de-kwakel.com in de rubriek Toen & Nu, onder het kopje Bedrijvigheid of via

Annemijn Hoogendoorn
Zorgboerderij Inner - Art
Groep Mijnes
0297 563 753
www.inner-art.nl

Naar het overzicht