May Verhoef overleden- De Kwakel verliest een ikoon

08 mei 2017

May Verhoef overleden – De Kwakel verliest een ikoon

Mattheus Jacobus Verhoef is niet meer. Met zijn heengaan verliest De Kwakel één van zijn belangrijkste gangmakers in het dorp.

May Verhoef heeft zich zijn hele leven met ongekende gedrevenheid ingezet voor de Kwakelse gemeenschap. Een hardwerkende man, die zijn organisatorische talenten inzette ten dienste van zijn dorp.

Jarenlang was May de aanjager en organisator van o zo succesvolle en gezellige jeugdactiviteiten bij zijn geliefde voetbalvereniging KDO. Hij was de oprichter van de Jeugdcommissie en later betrokken bij de jeugdvoetbalkampen, tegenwoordig bekend als Sport & Spel. May was leider van KDO 1 toen dat in het seizoen ’66-’67 kampioen werd. Nog wat later werd hij voorzitter van de KDO Jeugdafdeling.

Op latere leeftijd zette hij zich in voor de ouderenbond KBO (secretaris) en organiseerde er de bridgedrives en de soos.

We kennen hem ook als gemeenteraadslid: hij werd met veel voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad, waar hij de Kwakelse belangen met vuur bepleitte.

Maar May was niet altijd serieus aan het organiseren of onderhandelen. We kennen hem ook als toneelspeler bij Genesius. Of we kwamen hem tegen op de fiets, op zijn rondje De Hoef, eerst nog met zijn lieve vrouw Jans en na haar overlijden alleen.

De Kwakel zal May Verhoef missen, maar nooit vergeten!

Op 8 mei 2017 is May begraven op het RK Kerkhof in De Kwakel.

Het bestuur van Stichting De Kwakel Toen & Nu wenst zijn naasten en nabestaanden heel veel sterkte bij het verwerken van het verdriet over het heengaan van deze bijzondere man.

 

Bron: Ben Plasmeijer

Naar het overzicht