Huub van Vliet woninginrichting sluit deuren

17 mei 2017

De Kwakel - 1 juni 2017 - Na ruim 40 jaar trouwe service gaan Huub en Ada van Vliet met welverdiend pensioen. Opvolgers zijn er niet (hun 2 kinderen hadden andere ambities) dus stoppen zij per 3 juni met hun winkel voor interieuradvies en -inrichting aan het vertrouwde adres Voorling 2 in De Kwakel. De service en garantie voor bestaande klanten blijft bestaan. Als bewoners blijven zij De Kwakel natuurlijk trouw. Woninginrichting kreeg Huub met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Rien van Vliet, had een zaak in Uithoorn. Als jongen werkte hij regelmatig met zijn vader mee. Dat was wat hij later óók wilde. In de zestiger jaren volgde hij een opleiding aan de vakschool voor meubelmaker, stofferen en woninginrichting in Amsterdam. Na deze opleiding doorliep hij een stage bij twee woningstoffeerderijen in Amstelveen. Daarna kreeg hij werk in De Kwakel, na de noodgedwongen sluiting van dit laatste bedrijf was het volgens Huub “nu of nooit” en startte hij als 26 jarige zijn eigen onderneming.

Winkelpand
Daartoe nam hij het oude kruideniers-winkelpand van de familie Voorn aan de Drechtdijk 1 over en Woninginrichting Huub van Vliet was een feit. Eerst achter de winkel, daar was zijn werkplaats en stof-feerderij. Van onderaf en eenvou¬dig beginnen. Toen zijn vader in Uithoorn stopte met woninginrichting stapten de klanten over naar Huub.
Later ook de winkel erbij betrokken en Huub kon (samen met een partner) bij een aantal woninginrichting- en meubelfabrikanten beschadigde meubelen en restanten op kopen, deze zelf herstellen en vervolgens toch nog goedkoop in zijn winkel aanbieden. Daar bleek in De Kwakel en omgeving een markt voor te zijn. Klanten wisten zijn winkel snel te vinden en Drechtdijk 1 werd een vertrouwd adres voor woningaccessoires, vloerbedekking, gordijnen, meubelen, deskundig advies en vakkundige uitvoering. Hoewel Huub en inmiddels echtgenote Ada toen nog in Nieuwkoop woonden vond hun sociale leven ook steeds meer in De Kwakel plaats. Zoals sponsoring KDO dames handbal ,en de ondernemersvereniging) Ada werkte inmiddels ook fulltime in de zaak. In 1991 verhuisden zij naar een woning achter de winkel in De Kwakel

Verouderd
In de jaren die volgde werd de winkel langzamerhand te klein en was het pand inmiddels verouderd. Een grotere winkel in het centrum bleek niet haalbaar dus 2008 verhuisde de zaak naar een nieuw, modern en groter pand aan Voorling 2. Uiteraard in De Kwakel, hun thuishaven. De werkplaats kwam op de begane grond en de winkel op de eerste verdieping. Deze was zelfs voorzien van een traplift. In het midden van de sfeervolle winkel staat een grote tafel waar menig klant onder het genot van een kop koffie voorzien werd van niet alleen interieuradvies, maar ook zomaar voor een praatje aan kon schuiven. “Een woonwinkel moet gezellig zijn. Een vertrouwde omgeving. Mensen moeten zich er thuis kunnen voelen”. “Het is ook leuk om een nieuw interieur te visualiseren, daarvoor maken we vaak een moodboard. Zo kun je zien hoe bepaalde stoffen en kleuren in het interieur passen” vult Ada aan, die zich ook in het vak heeft bekwaamd.

Veranderingen
Met de komst van woonwarenhuizen en het internet is er veel veranderd. Vroeger ging je voor een bankstel eerst in meerdere winkels kijken en bestelde je hem als je alles gewikt en gewogen had. Nu kun je alles via Internet bestellen en laten bezorgen of bij grote bedrijven meteen inladen. Dat betekent wel dat je alles zelf moet doen: kleuren bij elkaar zoeken, zelf inmeten, in elkaar zetten en/en ophangen. En dat gaat nog wel eens fout. Niet iedereen kan of wil dat. Daarom is Huub ervan overtuigd dat er naar vakmanschap, het adviseren, voor de inrichting van uw woning. altijd vraag zal blijven. Zij het dan zonder Huub en Ada van Vliet, die van hun welverdiende rust gaan genieten. Maar tot die tijd, verkopen zij de bestaande voorraad stoelen en accessoires volgens het alles moet weg principe, met uiteraard kortingen tot wel 50%. Het is helaas een beetje kruip door sluip door, i.v.m. de huidige verbouwing op het parkeerterrein, maar de winkel is tot 3 juni a.s. open op wo-do-, vrij- en zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Bron: Nieuwe Meerbode 17-05-2017

Naar het overzicht