Machtsgreep Dré en Ria in Tour de Kwakel

04 juli 2017

Afgelopen zaterdag haalden Mira en Willem Wahlen voor de eerste keer dit jaar weer 100 “lappen” uit de melkbus in het Tourhome. Mira en Willem mogen de komende drie weken elke dag weer de gouden van de witte lappen onderscheiden en de standen in het Tourspel opmaken. Na het eerste weekend bleek het koppel Dré en Ria Verhoef het beste uit de startblokken te zijn gekomen.

Zaterdag stond er in de Tour de France een tijdrit op het programma. Vanwege de regen waren de wegen in Düsseldorf spekglad geworden en werd het een hele opgave heelhuids bij de finish aan te komen. Voor de Kwakelse deelnemers gold vanwege een nieuwe lading grind op erve Vlasman hetzelfde voor het bereiken van het Tourhome. Zondag won Marcel Kittel de eerste massasprint van deze Tour na een regenachtige rit door de Ardennen. In het Tourhome regende het vooral punten vanwege de voorspelbaarheid van de uitslag.

Desondanks waren de 14 punten van Dré en Ria op zondag zeer indrukwekkend. Na loting werd bepaald dat de eerste nieuwe gele trui dit jaar om de schouders van Dré komt te hangen. Vanwege zijn Tourzege van vorig jaar moest Arthur Franken dit jaar in de gele trui starten. Het vermoeden is dat Arthur een tekort aan shirts in zijn kledingkast heeft, want hij was er dit jaar weer als de kippen bij om een trui te bemachtigen. Ditmaal de rode trui, voor degene met de meeste extra punten. Peter Hogenboom ziet een droom in vervulling gaan met dragen van de witte trui voor beste jongere.

Mario van Schie grijpt voorlopig nog net naast de truien, maar mag als kopman van ploeg 18 wel de gele pet op. Hij kreeg van Jan van Alen, tijdens een zeer gestructureerde loting (zie foto), Joost Hogerwerf, Cynthia van den Berg, Jan de Groot en Martha van Alen als knechten mee. De gele pet voor Martha versterkt het vermoeden dat de lootjes toch niet allemaal op de millimeter nauwkeurig gevouwen waren door Jan. Het eerbetoon dat de Tour de Kwakel aan Giro-held Tom Dumoulin wil brengen is er de oorzaak van dat de top drie in het ploegenklassement bestaat uit de ploegen Ponferrada, MVV en Sanitaire stop.

Het gevarieerde parcours van de eerste volle week van de Tour de France zal ongetwijfeld voor spektakel gaan zorgen. Van het spektakel in De Kwakel kunt u op de hoogte blijven via krant, Facebook, de website van Stichting De Kwakel Toen & Nu en op zondag op Rick FM tussen 11:00 en 13:00 uur.

Algemeen klassement
1. Dré Verhoef 20
2. Ria Verhoef 20
3. Mario van Schie 18

Rode trui
1. Arthur Franken 6
2. Mario van Schie 6

Ploegenklassement
1. Ponferrada 54
2. MVV 52
3. Sanitaire stop 51

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht