Willy Turk heerst in Tour de Kwakel

19 juli 2017

Chris Froome verloor afgelopen week in de Tour de France verrassend de gele trui aan Fabio Aru. Dat liet Willy Turk zich niet gebeuren in het Tourhome in De Kwakel. Na twee weken koers leidt zij nog altijd het algemeen klassement.
Teamgenoten Jim, Joris en Adrie Krul Voorn voelen zich als een vis in het water binnen de ploeg van Willy. Samen met Jacco Lauwers bekleden zij, na één dagje bovenaan, nu de tweede plaats in het ploegenklassement. Het lijkt erop dat zij samen met de huidige koploper Il Bello (Marc van Wees, Ria Verhoef, Wery Koeleman, René van Rijn en Berrie Verhoef) uit gaan maken welke ploeg de beste van deze Tour gaat worden.
De gelukkigste deze week was ongetwijfeld Mario van Schie. Hij scoorde afgelopen vrijdag geen één-twee-drietje, maar een acht-negen-tientje. Froome, Aru en Uran op de plaatsen 8, 9 en 10 in de daguitslag bezorgde hem niet alleen 3 extra punten, maar ook nog eens de rode trui. Peter Mayenburg liep rood aan bij het horen van Mario’s score, gehecht als hij was geworden aan de trui die hij de hele week gedragen had.
Mario maakte zijn gouden lap op de jaarlijkse BBQ in het Tourhome, die dit jaar door sponsor slagerij Eijk en Veldt werd verzorgd. De opkomst was niet zo hoog als andere jaren, maar de gezelligheid was er niet minder om. Hoofdonderwerp in het jeugdige gezelschap was de witte trui. Was de trui van leider Jelle de Jong nu echt zo donker geworden van zijn werk in de tuin? Met Jeroen Meijer als nieuwe drager van de trui zal de wasvrouw er ongetwijfeld makkelijker van af komen.
Waar de oudere garde het liet afweten op de BBQ, lieten zij toch op verrassende wijze van zich horen deze week. Viermaal werd de jackpot uitgekeerd aan een deelnemer die een punt scoorde met een renner die verder niemand in zijn lap had meegenomen. John Plasmeijer (3,50 euro!), Fred Klijn, Do van Doorn en oudste deelnemer Co Vlasman spekten hun prijzenpot aanzienlijk met hun verrassende namen.
De Tour de Kwakel gaat haar laatste week in. Het verzoek van de Kwakelse Tourdirectie aan de Franse parcourbouwers om zo lang mogelijk de spanning in het klassement te houden lijkt goed uit te pakken. Willy Turk mag de Tour dan wel een week lang in haar greep gehouden hebben, het is nog zeker geen wurggreep.

Algemeen klassement na 13e etappe
1. Willy Turk 110
2. Bertil Verhoef 108
3. Jeroen Meijer 107
4. Mario van Schie 106
5. Ria Verhoef 106

Rode trui
1. Mario van Schie 29
2. Peter Mayenburg 28
3. Bertil Verhoef 27

Ploegenklassement
1. Il Bello 333
2. Thanee 331
3. Oropa 325

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht