Joris Voorn wint Tour de Kwakel

24 juli 2017

De Tour de France werd afgelopen zondag door Dylan Groenewegen met een oranje tintje afgesloten. Goed beschouwt was dat in de Tour de Kwakel ook het geval. Joris Voorn mengde het geel, rood en wit door alle truien voor zich op te eisen. Door de weinige zogenaamde konijnenritten beëindigde hij het Tourspel met een recordaantal van 169 punten.
Voor Peter Mayenburg en Willy Turk waren de druiven zuur. Peter droeg bijna twee weken de rode trui voor het extra punten-klassement en had na vrijdag zelfs uitzicht op het geel. Dat werd die dag door Joris overgenomen van Willy, die de trui ook bijna twee weken had gedragen. Op de zaterdag en zondag wist Joris zijn voorsprong verder uit te bouwen en door de vele extra punten op de valreep de rode trui van Peter over te nemen. Peter en Willy vielen het laatste weekend terug en verloren zelfs nog hun podiumplek. Door de winst van Groenewegen legden Bertil Verhoef en Henk Raadschelders beslag op respectievelijk de 2e en 3e plaats.
Willy mag zich nog troosten met de prijs voor de beste vrouw, zij hield Ria Verhoef op 4 punten, en de ploegenprijs. Met haar ploeggenoten Jim en Joris Voorn, Jacco Lauwers en Adrie Voorn Krul mag zij een jaar lang de gele petten op. De ploegen MVV en Oropa volgden op gepaste afstand van ploeg Thanee.
Joris nagelaten lieten de jongeren het, in tegenstelling tot voorgaande jaren, afweten in deze Tour. Al ver voor het weekend was Joris zeker van de witte trui. Nummer 2 Rick Fransen volgde uiteindelijk op 12 punten. De jeugdige Jelle de Jong viel letterlijk en figuurlijk uit de top van het klassement en vond zichzelf na drie weken terug op de 50e plaats, nog wel goed voor de Frank Vlasman-prijs.
Oud-gediende Plat Voorn reed één van zijn beste Tours ooit en was zeer content met zijn 121 punten. Deze score zou vorig jaar nog goed zijn geweest voor de 3e plaats. Tot grote verbazing van Plat sloot hij deze Tour echter de rijen en “won” daarmee de rode lantaarn.
Martijn van der Belt haalde het meeste punten in de twee tijdritten en streek de Pietje Verhoef-prijs op. Ria Verhoef voorspelde op de eerste rustdag het eindklassement van de Tour, en eindtijd van de winnaar, het beste en kan een goed gevulde enveloppe tegemoet zien tijdens de prijsuitreiking.
Ook dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op de jaarlijkse feestavond. Aanstaande vrijdag 28 juli zijn deelnemers en hun partners vanaf 21:00 uur welkom voor deze goed verzorgde avond. Dat kan een warme aangelegenheid worden voor Joris, wanneer hij alle drie de door A&M producties geproduceerde truien aangemeten krijgt.

Eindklassement
1. Joris Voorn 169
2. Bertil Verhoef 165
3. Henk Raadschelders 162
4. Rob van der Berg 162
5. Peter Mayenburg 162
6. Mario van Schie 161
7. Willy Turk 161
8. Vincent Bartels 158
9. Ria Verhoef 157
10. Rick Fransen 157
100. Plat Voorn 121

Rode trui
1. Joris Voorn 43
2. Peter Mayenburg 42
3. Mario van Schie 41

Ploegenklassement
1. Thanee 507
2. MVV 499
3. Oropa 496

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht