Prijsuitreiking Tour De Kwakel 2017

12 augustus 2017

De Tour de Kwakel zit erop en de prijzen zijn vorige week verdeeld. Tijdens de prijsuitreiking wordt naast de bekers en gewonnen truien ook prijzengeld uitgekeerd. Van de 100 deelnemers konden 89 deelnemers een envelopje in ontvangst nemen. De ervaring leert dat niet alle deelnemers aanwezig zijn op de prijsuitreiking. Daarom heeft de Tourdirectie een aantal jaar geleden ingesteld dat niet opgehaalde prijzen aan een kleinschalig “Kwakels”goed doel geschonken wordt. Er waren 22 envelopjes niet opgehaald, maar daarnaast hebben nog 44 deelnemers hun envelop gedoneerd aan DE BUURTKAMER van De Kwakel.

Marga Kouw bracht een bezoek aan de Buurtkamer en kon een envelop overhandigen aan Emmy Röling met maar liefst € 282,75. De aanwezigen waren zeer verrast en bedankten met een groot applaus. Voor alle deelnemers aan de Tour de Kwakel hieronder een berichtje: ” Namens de Buurtkamer willen wij de mensen die meedoen aan de Tour De Kwakel heel erg bedanken voor het mooie bedrag wat wij mochten ontvangen. Maar liefst 282.75. Echt fantastisch. Hier kunnen wij leuke dingen voor doen. Heel mooi gebaar van de mensen om hun prijzengeld te geven aan een goed doel in De Kwakel. Nogmaals heel hartelijk dank. Namens de vrijwilligers van de buurtkamer”.

De doelstelling van de Buurtkamer, een ontmoetingsmoment in een gezellige huiskamer met vrije inloop voor alle leeftijden voor iedereen die zin heeft in een lekker kopje koffie en tijd heeft voor een praatje is geheel uitgekomen. De Buurtkamer is vanaf september 2016 actief en kan nu al wekelijks rekenen op 16 – 24 bezoekers. De mensen vinden het heerlijk en gezellig om een praatje te maken, een kaartje te leggen, of een spelletje te doen. Voor sommige breekt deze ochtend hun dag en anderen zijn blij iemand te spreken. Er is een aantal keren een lunch en onlangs ook een high tea georganiseerd. De bezoekers hebben hiervan genoten.

De Buurtkamer huist elke vrijdag van 10 tot 12 uur in het Dorpshuis in De Kwakel. De deur staat voor iedereen open. Echt iedereen is welkom voor dat praatje met een kopje koffie, dus….
Kom eens langs in de gezellige Buurtkamer.

Naar het overzicht