Kwakelse veiling levert dit jaar € 67.023 op

06 november 2017

Zaterdag 4 november was de tweede veilingavond in De Kwakel. De eerste avond, zaterdag 28 oktober had al het hoge bedrag van € 29.047 opgeleverd en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen in De Kwakel. Exact om 20.00 uur begon de veiling met een korte uitleg over de werking van de veiling door de voorzitter van het veilingbestuur Paul Habets. Meteen waren er al ruim 100 mensen in de kantine van de s.v. KDO aanwezig en binnen het uur groeide dat aantal tot ruim 200. Dat bleek een goede basis voor de veiling.
De veilingavond startte zoals de laatste jaren gebruikelijk met de kinderveiling. De eerste 25 kopen kregen een extra bonus in de vorm van 2 sets voetbalplaatjes van KDO beschikbaar gesteld door AH Jos van den Berg. Op de kinderveiling gingen veel kleine koopjes onder de hamer Bijvoorbeeld € 22 voor zwembadkaartjes met hele gezin, € 28 voor een rubberboot of € 14 voor 2 kaartjes Chimpie Champ.
De laagste prijzen vallen vooral in de eerste anderhalf uur van de veiling. Daarna komt er meer afwisseling in de opbrengsten. Leuke koopjes op deze avond waren onder andere de voetbalclinic van de hoofdtrainer van KDO Raymond de Jong en zijn assistent Paul ten Brink. Voor € 120 wisten de KDO Dames 1 de voetbalclinic te bemachtigen. Dee meiden waren er heel blij mee. Een Feijenoord taart deed € 50. Een Ajax-shirt ging voor € 150 onder de hamer en 2 kaartjes op de hoofdtribune bij AZ-Ajax deed € 290. Hiermee zijn de verhoudingen in de onderlinge rivaliteit in De Kwakel ook weer duidelijk. Een toom kippen deed € 110. De overnachting op een woonboot in de Prinsengracht van Amsterdam bracht € 320 op. Een diner voor 2 in een Michelinsterren restaurant in Schoorl ging voor € 490 onder de hamer. KDO3 gaat voor € 820 met 25 mannen poldersporten en BBQ’en

De topper was een bedrijfsfeest van 4 uur voor 80 personen bij Zaai van Michael van der Hoort. Het werd niet alleen de topper van deze avond maar ook de topper sinds jaren. Er ontstond een biedgevecht dat zich toespitste tussen twee bieders. Het bod ging met € 100 per bieding omhoog van € 1000 naar € 2000, naar € 3000, naar €3.500. Toen deed Albert Blommesteijn van Poldersport nog een extra bonus op de koop door vooraf aan het bedrijfsfeest een rondje Poldersport toe te voegen. Uiteindelijk werd de kavel voor € 4.000 gekocht door Henk Kooyman.

Om 02.45 uur ging de laatste koop onder de hamer en bleef de teller van deze tweede veilingavond stilstaan bij € 37.976. Samen met de opbrengst van de eerste avond betekent dat er dit jaar € 67.023 verdeeld kan worden door het Kwakels verenigingsleven. Dit is op twee na de hoogste opbrengst in het 58 jarig bestaan van de Kwakelse Veiling. Op vrijdag 24 november wordt de verdeling over de verenigingen bekend gemaakt.

Bron: J. Tilburgs (Kwakelse Veiling)

Naar het overzicht