Eerste geel voor Jordan Boere

08 juli 2018

In zijn eerste Tourrit wist Fernando Gaviria afgelopen zaterdag direct de etappezege te pakken. Hij rondde sterk ploegwerk perfect af en mocht zich na afloop in de gele trui hullen. Een zelfde verhaal werd geschreven in De Kwakel. Debutant Jordan Boere pakte met 11 punten de dagprijs. Daarmee greep hij ook de eerste gele trui, opnieuw gesponsord door A&M producties en slagerij Eijk & Veld.
Dat Jordan net als Gaviria over een sterke ploeg beschikt blijkt uit het feit dat zijn ploeg “Ketting” maandag de gele petten op mag. Weko Souvenirs voorziet naast Jordan, Jeroen Meijer, Ferry Harte, Jan Tilburgs en Marco Pouw van een pet. Paul Hogerwerf trekt maandag de rode trui aan, voor de deelnemer met de meeste extra punten.
Niew dit jaar is de grijze trui voor de beste deelnemer van 55 jaar of ouder. Ron Plasmeijer dacht met deze trui te gaan lopen. Afgelopen woensdag 4 juli was hij immers 55 jaar geworden. Het reglement schrijft echter voor dat de peildatum voor de leetijd op 1 juli ligt. Bovendien had Ron niet goed gekeken en stond er John Plasmeijer in plaats van Ron als beste oudere.
De eerste witte trui van dit jaar gaat om de schouders van Sebastiaan Hofer. Het wit dat de vrijdag voor de Tour werd geleend door Cynthia, die in het huwelijksbootje stapte met haar Bart. Het is voor Bart te hopen dat Cynthia nu een tipje van de sluier oplicht omtrent haar Tourzege van 2015.
Door de bruiloft was het afgelopen vrijdag niet bijzonder druk in het Tourhome, maar daardoor niet minder gezellig. Vol enthousiasme en verwachting werd uitgekeken naar de komende drie weken.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht