Nestor leidt Tour de Kwakel

17 juli 2018

In de eerste Tourweek wisselde de diverse leiderstruien in De Kwakel vaak van schouder. Sebastiaan Hofer leek lang op weg de tweede week als koploper in te gaan. Oudste deelnemer Ton Vlasman dacht daar echter anders over en ruilde op de valreep de grijze trui in voor de gele.
Al sinds jaar en dag ontvangt Ton de Tourdeelnemers jaarlijks drie weken met open armen op erve Vlasman. Wanneer je Ton bij het voorbijgaan vraagt hoeveel punten hij heeft, zijn het er steevast twee meer dan jij. Dit is het eerste jaar in zijn lange Tourcarrièrre dat Ton zijn beweringen ook dag na dag waar maakt.
Ton moest zaterdag wel de leiding in het ploegenklassement afstaan aan de ploeg van Sven Vlasman, Michel van der Knaap, Mark van Wees, Alfred van der Belt en Ton van Dijk. Dit was te danken aan Michel, die op curieuze wijze 12 punten wist te scoren. Waar de meeste deelnemers punten inleverden na het declasseren van Greipel en Gaviria behield “Mols” al zijn 12 punten. In eerste instantie had hij drie renners op de goede plaats, daarna maar liefst vier.
Toch vindt Michel zichzelf niet terug in de rode trui voor de meeste extra punten. Die is voorbehouden aan Paul Hogerwerf, nu Ton het geel draagt. Het is algemeen bekend dat de Hogerwerfen zijn geboren voor het geluk, getuige ook de winst van de blinde poule door broer Joost. De grijze trui wordt voor Ton warm gehouden door Wery Koeleman.
De tweede vrijdagavond in het Tourhome kende een hoge opkomst. Grote discussie was of de kasseienrit van zondag zwaarder zou zijn dan de grindpassage van de Boterdijk naar het Tourhome. Voor het vermaak werd er dit keer niet geknobbeld, maar werden rebussen gemaakt en opgelost. Op basis van foto’s werden de namen van wielrenners gezocht.
De komende week gaat de Tour de bergen in. Hoogtepunt voor de Nederlandse wielerfans is de rit naar Alpe d’Huez donderdag. Deze week zal ongetwijfeld tot grote verschuivingen in het klassement gaan leiden in Frankrijk. Ook in De Kwakel zal blijken wie over de beste klimmersbenen beschikt en wie afd(w)aalt.

Algemeen klassement na 8e etappe
1. Ton Vlasman 71
2. Sebastiaan Hofer 68
3. Michel van der Knaap 66
4. Eric Zethof 65
5. Joris Voorn 65

Rode trui
1. Ton Vlasman 18
2. Paul Hogerwerf 18
3. Sebastiaan Hofer 18

Ploegenklassement
1. Bagagedrager 202
2. Snelbinder 201
3. Ventiel 200

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht