Jubileumweekend parochiekerk De Kwakel goed bezocht

29 november 2018

Afgelopen weekend werd gevierd dat de Kwakelse parochiekerk 50 jaar in gebruik is. De kerk met zijn bijzondere bouw is al die jaren een blikvanger in het dorp en een belangrijke plek voor de Kwakelse gemeenschap. In het jubileumweekend werden de deuren wijd open gezet voor iedereen.

Op de eerste dag van het jubileumweekend was het mogelijk om zelf het grote kerkorgel en of de piano te bespelen. Hier werd door jong en oud gebruik van gemaakt. En 's middags was er veel belangstelling voor de rondleiding en de daaraan gekoppelde tentoonstelling door de parochiekerk aan het Kwakelsepad in De Kwakel. De aanwezigen werden rondgeleid door het kerkgebouw met boeiende verhalen over rituelen en gebruiken in de Kwakelse kerk. Ook de doorlopende presentatie van Stichting De Kwakel Toen & Nu werd goed bezocht. Kort na het vieren van het 40-jarig jubileum in 2008 was nieuw filmmateriaal opgedoken, dat nu werd getoond en waarop was te zien hoe werk werd gemaakt van de sloop van de oude kerk (uit 1875) en het tegelijkertijd bouwen van de nieuwe parochiekerk met bijgebouwen (1968). Onderwijl stonden er ook kinderactiviteiten op het programma, zij konden zich uit leven in de creatieve workshop en deden ze mee aan een speurtocht in de kerk.

Op zondagochtend vond de goed bezochte eucharistieviering plaats met voorgangers pastoor Marco, pater Theo Voorn en diaken Rob Mascini. De muzikale begeleiding werd verzorgd door de drie eigen koren: gemengd koor St. Caecilia, zanggroep The Bridges en kinderkoor 4-YOU.

Op zondagmiddag stonden de deuren om 14.00 uur open voor het parochieconcert, waarin niet alleen aan de eigen koren, maar ook aan individuele koorleden, muzikanten van Tavenu, muzikanten uit ons dorp en van buiten de gelegenheid werd gegeven hun talenten op muzikaal gebied ten gehore te brengen. Veel mensen hebben de moeite genomen om deze middag naar de kerk te komen om al het Kwakelse muzikale talent te gaan aanschouwen en beluisteren. Ook de nieuwe burgemeester Pieter Heiliegers en zijn partner waren ingegaan op de uitnodiging om aanwezig te zijn. Hij werd speciaal welkom geheten en gefeliciteerd met de voordracht voor de definitieve benoeming als burgemeester van de gemeente Uithoorn.
Hij en de andere aanwezigen konden gaan luisteren naar een zeer gevarieerd programma met een diversiteit aan optredens van solisten, koren en muziekgroepen. Deelnemers waren: Masongo met West-Afrikaanse percussie, solisten Louis Honkoop (piano) en Coby Roelofsen (fluit), zangeres Annemarie Stolwijk, zanggroep The Bridges, pianiste Danielle Krijnen, drummer Tim de Groot, gemengd koor St. Caecilia, pianist/organist Jorge Silva en het orkest van muziekvereniging Tavenu. Om 17.00 uur liep het concert ten einde en was er een dankwoord voor iedereen die zich heeft ingespannen om er een mooi jubileumweekend van te maken. Na het slotapplaus was er nog een muzikale toegift, waarna er nog gelegenheid was om gezellig na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

-------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie of voor het plannen van een bezoek dan wel interview kunt u contact opnemen met het:
Secretariaat van het parochieteam St. Jans Geboorte De Kwakel
Kwakelsepad 4
1424 AZ DE KWAKEL
E-mail: stjansgeboorte@hetnet.nl
Tel. 0297-561203, bereikbaar op dinsdag van 9.00 – 15.00 uur

Bron: Parochieteam St. Jans Geboorte De Kwakel

Naar het overzicht