Sponsor in het nieuws

26 december 2018

In Ons Doel, het clubblad van KDO, wordt regelmatig het verslag van een interview met een sponsor geplaatst. Onlangs was onze voorzitter Ben Plasmeijer aan de beurt.

Hieronder kunt u het interview lezen:

Deze week schuiven we aan bij één van de grondleggers van de Stichting De Kwakel Toen en Nu; Ben Plasmeijer. Al vele jaren zorgt hij samen met Johan van Dijk , Ben Voorend en broer Dirk Plasmeijer dat de website gevuld blijft met actuele zaken, een Home page, een Kwakelse agenda en allerlei onderwerpen waar de Kwakelaars in geïnteresseerd zijn. 

Vertel iets meer over het ontstaan van De Kwakel Toen en Nu
Ben werkte bij Anton Pouw en had een Poolse dame als collega. Zij was geïnteresseerd in De Kwakel en zocht daar informatie over. Ben kon haar daar wel aan helpen, maar gaandeweg bleek dat er weinig bekend was over De Kwakel op internet. Ze zijn toen gestart met het zoeken naar informatie over De Kwakel en Johan van Dijk heeft een website opgezet. Later kwam Ben Voorend erbij die de teksten voor de website is gaan redigeren. Niet veel later stapte Dirk Plasmeijer in en werd op 7 september 2006 officieel de stichting De Kwakel Toen en Nu opgericht bij de notaris. Het startkapitaal was een eenmalige donatie van de Rabobank Uithoorn/Aalsmeer.

Wat wil je met De Kwakel Toen en Nu bereiken?
Het streven is dat de informatie, welke bekend is over De Kwakel en zijn inwoners, niet verloren mag gaan voor een volgende generatie. De website is een doorgeefkanaal voor actuele zaken die spelen in De Kwakel of betrekking hebben op De Kwakel. Naast de door henzelf geplaatste stukken is input van de Kwakelaars ook heel belangrijk (foto’s, filmpjes en verhalen, voorzien van namen van de personen die daarop vermeld staan). Zo kun je op de site informatie vinden over creatieve Kwakelaars, Kwakelaars in den vreemde, de vele clubs die De Kwakel rijk is, familiefoto’s, trouwfoto’s, Tweelingen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op 7 Maart 2019 bestaat De Kwakel Toen en Nu alweer 12,5 jaar.

Welke diensten kun je de leden van KDO bieden?
Naast een mooi actuele website ontvangen de donateurs en sponsoren jaarlijks het infoboekje, het Quakeltje, rond de Kerst. Verenigingen kunnen zich profileren op de website. Daarnaast zijn de historische avonden in het dorpshuis De Kwakel ook ver buiten het dorp een begrip. Aan de hand van foto’s en filmpjes worden de Kwakelaars meegenomen door het verleden en heden van De Kwakel. Alle foto’s welke op de website van KDO staan zijn afkomstig uit het archief van De Kwakel Toen en Nu.

Wat sponsoren jullie bij KDO?
Het fotoarchief van De Kwakel Toen en Nu staat ter beschikking aan KDO. Daarnaast is de stichting terug te vinden op de een reclamebord langs het hoofdveld.

Waarom zijn jullie sponsor bij KDO?
KDO is een superclub en een belangrijk onderdeel en ontmoetingsplaats van de Kwakelse gemeenschap én het sportende centrum van De Kwakel.
Hoe kunnen mensen met jullie in contact komen?
Je kunt een bericht achterlaten op de website. Of een mailtje sturen naar secretariaat@de-kwakel.com. Natuurlijk kun je Ben of Dirk aanschieten bij KDO of in het dorp.


Wil je nog wat toevoegen?

Om de apparatuur up to date te houden waarmee alle gegevens die binnenkomen te digitaliseren, is geld nodig. Daarom een oproep aan een ieder die nog geen donateur is om dit te worden. Dat kan vanaf €10 per jaar. We zijn erg blij met alle sponsoren en donateurs die ons steunen.
Contact met de sponsorcommissie via: sponsor@kdo.n

Bron: Ons Doel KDO

Naar het overzicht