Burgemeester Heiliegers van Uithoorn & De KwakelPieter Heiliegers geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Uithoorn

27 januari 2019

Tijdens een bijzondere raadsvergadering is op donderdag 24 januari 2019 Pieter Heiliegers geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Uithoorn. Ten overstaande van de gemeenteraad, familie, vrienden en andere genodigden legde hij de belofte af aan Commissaris van de Koning voor Noord-Holland Arthur van Dijk. Aansluitend aan de (besloten) raadsvergadering was een receptie voor iedereen die de burgemeester wilde feliciteren en verwelkomen in de gemeente Uithoorn.

Van waarnemend naar benoemd
Pieter Heiliegers volgt hiermee voormalig burgemeester Dagmar Oudshoorn op die in maart 2018 vertrok. In de periode van maart 2018 tot nu vervulde Pieter Heiligers al het ambt van waarnemend burgemeester. De officiële benoeming tot burgemeester van Uithoorn en De Kwakel vond plaats in december 2018. In de periode van 2013 tot eind 2018 was Pieter Heiligers burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, welke per 1 januari gefuseerd is met de gemeente Haarlemmermeer.

Thuis voelen
Burgemeester Heiliegers: ”Ik voel me thuis in Uithoorn en De Kwakel. De waarnemingsperiode was een prima periode om te bekijken of dat het geval zou zijn. Maar je ergens thuis voelen en bij passen is uiteindelijk voor een groot deel ook een gevoelskwestie. Een gevoel dat versterkt is door de vele inwoners, organisaties en bedrijven die ik in de afgelopen maanden al heb mogen ontmoeten. Ik kijk er dan ook naar uit om verder te bouwen aan deze relaties en samen van Uithoorn een nog aantrekkelijkere gemeente te maken.”


Heel veel succes gewenst als Burgemeester van Uithoorn en De Kwakel, 
Bestuur Stichting De Kwakel Toen & Nu.

Bron: Bestuur Stichting De Kwakel Toen & Nu

Naar het overzicht