De 2e Kwakelse Dijkentocht

05 februari 2019

Ook dit jaar krijgt u weer de gelegenheid om de omgeving van De Kwakel te zien vanuit een heel ander perspectief. Theetuin- Bamboelabyrint ‘Het Nirwana’ en Poldersport De Kwakel organiseren op Tweede Paasdag 22 april voor de liefhebbers van wandelen een tocht met drie afstanden, die u voor een groot deel over de dijken van De Kwakel voert: gedeeltelijk verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland. Let op: De dijken zijn particulier eigendom en derhalve niet vrij toegankelijk. Alleen voor deze speciale gelegenheid hebben de eigenaren toestemming gegeven om van hun terrein gebruik te maken. Ook zitten er twee heel verrassende doorsteken (wederom over particulier terrein, een buitenkansje) in het parcours. Daarnaast gaat de wandeling door het weiland langs de sportieve onderdelen (er is er zelfs een die je mag uitproberen als je dat wilt!) van Poldersport en door Theetuin Het Nirwana, waar je kunt zien hoe de tuin en het Bamboelabyrint aan het groeien zijn. Je mag zelfs het doolhof in en het centrum zien te bereiken nu de bamboe nog niet helemaal volgroeid is. Het Bamboelabyrint blijft helaas dan ook tot zomer 2020 gesloten, maar de theetuin opent echter al deze zomer, en wel op vrijdag 12 juli, het begin van de zomervakantie!
Start en finish is bij boerderij Leeuwarden, Poldersport, Boterdijk 91 De Kwakel.
Daar is na afloop uiteraard de gelegenheid om deze Kwakelse Dijkentocht gezellig na te beschouwen. Honden zijn (ook aangelijnd) wegens de schapen en lammeren op de dijken niet toegestaan.

Starten kan tussen 9.00 en 11.00 uur, afstanden 13, 17 en 21 km
Inschrijving € 5,- pp, waarvoor u ook twee consumptiebonnen krijgt die gebruikt kunnen worden bij de versnaperingpost, in de Theetuin en bij Poldersport.
Graag via e-mail voorinschrijven, dat voorkomt voor ons verrassingen en voor u mogelijk een teleurstelling: ruud@theetuinnirwana.nl
Op de facebookpagina van Theetuin-Bamboelabyrint Het Nirwana
https://www.facebook.com/HetNirwana/notifications/
komt regelmatig een foto voorbij van een van de bijzondere doorsteken. Door als eerste te raden waar (adres) dit unieke en onbekende stukje De Kwakel zich bevindt, win je een lunch voor vier personen in het Theehuis (waar tijdens de wandeling ook koffie, gebak en warme broodjes te verkrijgen zijn).

Naar het overzicht