Rick FM Hemelvaartsdag 30 mei speciale uitzending 40 jaar jubileum lokale radio

08 mei 2019

Luister donderdag 30 mei vanaf 10.00 uur op Rick FM naar de speciale radio-uitzending, 40 jaar jubileum lokale radio. Tussen 11.00 en 14.00 uur presentatie door medewerkers die zich al 40 jaar met veel plezier en enthousiasme inzetten voor de lokale radio.

In deze speciale uitzending, net als de eerste uitzending 40 jaar later, ook op Hemelvaartsdag, hoor je bijzondere verhalen, oude radiofragmenten, speciale gasten en natuurlijk veel herken-bare muziek uit die tijd.

Rick FM is dé lokale omroep voor Amstelland en begon 40 jaar geleden op Hemelvaartsdag 1979 als radiopiraat in De Kwakel. In De Kwakel was een enthousiast groepje jongeren gestart met radio-uitzendingen. Het radiostation Cyclus was geboren en groeide uit in (toen nog) de piratenzender Radio R.I.K (Radio Info de Kwakel)

Tien jaar later, 19 maart 1989, startte Radio RIK met een uitzendvergunning als legaal radiostation met uitzendingen vanuit een compleet nieuwe studio in de Straatsburgflat.
Op 1 september 2001 werd de naam Radio RIK gewijzigd in Rick FM en verhuisde i.v.m. de sloop van de flat in januari 2016 naar het dorpshuis De Quakel in De Kwakel. Hier werd de filmzaal de nieuwe Rick FM-radiostudio. Rick FM viert dit jaar dus ook het officiële 30-jarig jubileum.

Vanaf de start met radio Cyclus is Rick FM nog steeds dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel! Vol op het Nieuws, dagelijks, 24 uur per dag.

Live programma’s met Sport, Politiek, Nieuws, informatie, Cultuur, interviews, activiteiten, evenementen agenda en gevarieerde muziek. Muziek voor iedereen; Hits - Gouwe Ouwe – Nederlands – Soul – Reggae – Country - Jazz.

Ruim 60 Vrijwilligers maken met elkaar de lokale omroep Rick FM. Heb je ook interesse om ook mee te werken aan de uitzendingen, redactiewerk of presentatie? Neem contact op via vacature@rickfm.nl
Luisteren naar Rick FM;
Kabelnet Caiway, Uithoorn en de Kwakel, frequentie 99.0 FM
Etherfrequentie 106.3 FM
Live stream; www.rickfm.nl

Bron: Rick FM

Naar het overzicht