In vrijheid kiezen, dodenherdenking 2019

09 mei 2019

Op 4 mei werd de jaarlijkse dodenherdenking in De Kwakel georganiseerd door
Scoutinggroep St Joannes. Tijdens de herdenking werd stilgestaan bij het nationale jaarthema “in vrijheid kiezen”.

Rond half 8 kwamen de scouts oplopen gevolgd door de vlagceremonie. Walter Hogendoorn deed namens het 4 mei comité een welkomstwoord. Hierbij werd uitleg gegeven over het jaarthema, waaraan het 4 mei comité een eigen invulling had gegeven. Iedere spreker bracht na zijn gedicht een stem uit in de daarvoor gemaakte stembus, om stil te staan bij het jaarthema “in vrijheid kiezen”.
De sprekers bestonden uit scoutingleden van de welpen, verkenners en gidsen, zij droegen een gedicht voor. Arjan Plasmeijer droeg namens stichting maandagavondcomité een gedicht voor. De avond werd tussen de stukken en gedichten door muzikaal ondersteund.

Trompettist Inge de Bree zette even voor achten de taptoe in, waarna er twee minuten stilte werd gehouden. Hierna volgde de kranslegging en werd iedereen uitgenodigd om een roos te leggen bij het stiltemonument. Dit jaar werden de kransen geschonken door Scoutingvereniging St Joannes, Stichting maandagavondcomité, Ondernemersvereniging De Kwakel en door Sportvereniging K.D.O.

Het 4 mei comité De Kwakel wil eenieder die een bijdrage, in welke vorm dan ook, heeft geleverd voor deze herdenking hartelijk bedanken en kijkt weer terug op een zeer geslaagde herdenking.

Bron: Scoutinggroep St Joannes

Naar het overzicht