Tourhome opent deuren

24 juni 2019

Aanstaande woensdag 3 juli is het moment waar zo’n 100 Kwakelaars alweer bijna 11 maanden naar uit hebben gekeken. Het Tourhome opent haar deuren voor het eerst dit jaar voor de loting van de Tour de Kwakel. Deuren die door directieleden Jan en Joris van een nieuwe lik verf zijn voorzien.

Jan, die de belangrijke taak heeft de loting te voltrekken, kon de afgebladderde verf niet langer aanzien. Hij wilde zijn gasten op de eerste avond met frisse blik tegemoet kunnen zien. Er werd gekozen voor een rustgevende licht beige kleur, om de gemoederen niet te hoog op te laten lopen bij het verdelen van de deelnemers in 20 ploegen van 5.

Belangrijk gespreksonderwerp deze avond zullen de favorieten voor deze Tour zijn, of beter het ontbreken ervan. Na het afhaken van Primoz Roglic, Chris Froome en Tom Dumoulin ontbreken 3 van de 4 beste renners van de vorige Tour. Geraint Thomas zal wel aan de start verschijnen om zijn Tour-titel te verdedigen. Echter als Thomas zijn vorm van vorig jaar niet kan evenaren kan het nog wel eens een heel open Tour worden.

Dit bied kansen voor een man als Steven Kruijswijk om voor de eindzege te gaan. Kansen die Dylan Groenewegen ook zal zien in de eerste rit in lijn van en naar Brussel. Zullen we weer een keer een Nederlander in de gele trui zien dit jaar?

Dat we een Kwakelaar in de gele trui gaan zien is bijna zeker. Al is er ook dit jaar concurrentie uit Kudelstaart. Geboren Kudelstaarter Eric Zethof is nota bene de titelverdediger van de Tour de Kwakel.

Voor een ieder die benieuwd is naar de loting of benieuwd is of de gezelligheid ook dit jaar weer gewaarborgd is tijdens de Tour de Kwakel is het Tourhome open vanaf 20:00 uur (woensdag 3 juli). De loting zal starten rond 20:30 uur.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht