Kees van der Meer in Kwakels geel

02 augustus 2019

Met twee ritzeges en de gele trui was het een zeer geslaagd eerste Tour-weekend voor het Nederlandse wielrennen. In De Kwakel kwam het Tour-circus ook op gang. Kees van der Meer kwam goed uit de startblokken en leidt het peloton van 100 Tourfanaten na het eerste weekend.
Zo verrassend als de etappezege van Mike Teunissen, mag ook de prestatie van Kees genoemd worden. Met zijn 97e plaats van vorig jaar was hij bij de loting afgelopen woensdag veroordeelt tot de bak met waterdragers. Dat er ook een afmaker in Kees schuilde konden zijn ploeggenoten niet bevroeden.
Toch staat de ploeg van Kees niet bovenaan het ploegenklassement. Die plek is voorbehouden aan de ploeg Parcheggio van Sven Vlasman, Peter Mayenburg, Mariëlle van Scheppingen, Danny Plasmeijer en Ronald van Mastwijk. Parcheggio is een Belgische wielerterm voor het stilvallen van een wielrenner. Of deze ploeg stilvalt na dit eerste weekend of zich op de eerste plaats parkeert valt nog te bezien. Voorlopig dragen zij de gele petten, gesponsord door WEKO souvenirs.
De truien worden dit jaar gesponsord door een Kwakelse alliantie van Kwaliteitsslagerij Eijk en Veld, Theijssen & De Jong Hoveniers en A&M producties. Debutant Jesper Oudshoorn vindt zichzelf na het eerste weekend terug in het witte exemplaar voor beste jongere. Jan Kas voert met de grijze trui de oudere jongere aan.
De rode trui, voor de meeste extra punten, is na twee etappes voor Tourdirecteur Peter Mayenburg. Een ander directielid, Marga Kouw prijsde zich ook gelukkig. Zij won op zaterdag liefst beide blinde poules. De aanmeldingen om volgend jaar tot de Tourdirectie toe te treden stromen inmiddels binnen.
Met een goed gevuld Tourhome op woensdag- en vrijdagavond kan vooruit worden gekeken naar gezellige zomeravonden aan de Boterdijk. De speciaal voor de Tour geplaatste paaltjes zullen er voor zorgen dat de deelnemers ook weer met een prettig gevoel de weg naar huis kunnen vinden.

Algemeen klassement na 2e etappe
1. Kees van der Meer 21
2. Paul Kennis 20
3. Jesper Oudshoorn 20

Rode trui
1. Peter Mayenburg 7
2. Paul Kennis 7
3. Kees van der Meer 6

Ploegenklassement
1. Parcheggio 57
2. Cartouche 56
3. Chasse Patate 55

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht