Greet Winter 100 jaar!!

03 augustus 2019

De Kwakel zette zich vandaag op de kaart met de eerste 100-jarige in De Kwakel: Greet Winter van de Boterdijk vierde vandaag haar honderdste verjaardag in Bistro 9 met haar zussen, kinderen en overige nazaten plus belangstellenden.
Kinderen van Greet waren al druk in de weer geweest om het huis feestelijk te versieren. Van veraf waren de wapperende vlaggetjes al te zien. In de tuin stond een mooie houten pop die de 100-jarige voorstelde. Gemaakt door Ben Plasmeijer en aangeboden aan Greet namens Stichting De Kwakel Toen & Nu.

Om 1 uur in de middag reed Frans Kooyman voor in zijn super glimmende en met ballonnen versierde Chevrolet uit 1960 om Greet op te halen voor een feestelijk ritje door De Kwakel. Greet, doorgaans toch niet op haar mondje gevallen, stond perplex. ‘Tjonge, ik lijk de koningin wel!’

Na met de dochters nog even naar de bouwput in de Noordmanlaan te hebben gekeken, waar zij ooit woonden, ging de tocht naar Bistro 9 waar de eerste gasten voor de koffie met gebak haar al opwachtten. Onder hen burgemeester Heiliegers met ambtsketen en een grote bos bloemen namens de gemeente.
Nog even een fotoshoot buiten en toen naar binnen. De ruimte liep al snel vol met nog meer belangstellenden die haar kwamen feliciteren.
Greet genoot volop, werd overstelpt met schitterende boeketten en kwam nauwelijks toe aan haar koffie en gebakje.
‘Tjonge, ik lijk de koningin wel’, zei ze nog maar een keer.

Zie ook het fotoalbum "Mevrouw Winter 100 jaar!"

 

Bron: St. De Kwakel Toen & Nu

Naar het overzicht