Tour de Kwakel feestelijk afgesloten

12 augustus 2019

Afgelopen vrijdag was het Tourhome het decor van de feestavond van de 64e Tour de Kwakel. Een moment om nog eens terug te kijken op drie weken Tour en de winnaars te huldigen. Tourwinnaar Kees van der Meer ging het meest zwaar beladen naar huis.
Het werd een warm avondje voor Kees. Hij kreeg de grijze, rode en gele trui omgehangen. Bart Peek en Fabian van der Hulst, in de witte trui, flankeerden hem op het podium. Cynthia Peek en Marjo Plasmeijer werden naar voren geroepen als respectievelijk hoogst en laagst geklasseerde vrouw, alsmede rode lantaarn. Prijswinnaars Cynthia en Fabian zaten ook in vieze papieren, de winnende ploeg van deze Tour wel te verstaan. Samen met kopman Jan Harte en knechten Chris Verhoef en Jan van Veerdonk mochten zij de petten in ontvangst nemen. Paul Kennis mocht de Pietje Verhoefprijs ophalen, Wilco van Leeuwen de Frank Vlasmanprijs.
Na afloop bleek maar weer eens dat de geldprijzen van secundair belang zijn tijdens de Tour de Kwakel. De pot voor het goede doel was tot een recordbedrag gespekt door gulle gevers en de inhoud van niet opgehaalde enveloppen. Het bedrag zal op 2 september in het programma Sport & Co op Rick FM worden overhandigt aan Erik Rewijk voor kindertehuis Ketaaketighar.
Uiteraard werden ook de vrijwilligers bedankt die de Tour de Kwakel jaarlijks mogelijk maken. Willem en Mira Wahlen werden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor het nakijken van de briefjes. Gerlinde van Scheppingen werd bedankt voor het overnemen van deze enorme taak. Voor het dagelijks bijwerken van de standen werden Ingrid van Weerdenburg en Marga Kouw bedankt. Ton Vlasman en Gerda Voorn voor hun gastvrijheid én hapjes.
Truiensponsors dit jaar waren A&M producties, Theijssen & De Jong Hoveniers en Slagerij Eijk en Veldt. Laatstgenoemde verzorgde de hapjes en het traditionele buffet op de feestavond, die mede daardoor zeer geslaagd was. De Tourdirectie kijkt terug op vier mooie en sportieve weken en kijkt met vertrouwen vooruit naar de toekomst.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht