De Kwakel kijkt terug op een prachtig Polderfeest!

15 augustus 2019

Het 44e Polderfeest in De Kwakel begon op woensdag met het Polder Food Festival voor 950 mensen en een optreden van zanger Mark Fledderman. Zoals altijd waren de weergoden ons nu ook weer goed gezind: regende het de hele dag pijpenstelen, net voor 17 uur brak de zon door en kon er gezellig gegeten worden aan lange tafels buiten! Een prachtig moment was toen de bekende Kwakelaar Kees Klomp in een grote klomp tussen het publiek door werd gereden om zijn 60ste verjaardag te vieren. Op donderdag werd voor de 31e keer in samenwerking met AKU de polderloop gehouden. Dagmar Smid liep met 36.04 de beste tijd bij de vrouwen, Remyo Tielsema won met 31.34 bij de mannen. Beste Kwakelaar was Erwin Metselaar met een tijd van 37.23. Na afloop van de Polderloop zorgde DJ Jordiz voor een gezellige sfeer in de tent.
De kinderen van De Kwakel verzamelden zich op vrijdagmiddag voor de maffe professors van Mad Science die een coole show lanceerden vol met gekke experimentjes.
Vorig jaar knalden de Daredevils met hun muzikale blikseminslag op zaterdagavond al door de geluidsbarrière op het Polderfeest, dit jaar stonden ze samen met de Queen coverband de Crazy Little Things op vrijdagavond geprogrammeerd. Deze twee steengoede bands zorgden voor een super gezellige avond in de tent.
De zeskamp op zaterdag is al vele jaren een vast onderdeel op de Kwakelse kalender en nog steeds erg populair. Begin juni was het maximaal aantal inschrijvingen van 52 teams al bereikt! De mannen van ’t Land waren de beste zeskampers bij de heren en bij de vrouwen heeft team Gaydoen is belangrijker dan Winnen gewonnen. Het Feestcomité moet op zoek naar een langer buikglijzeil want Hidde Schelling gleed na eeen nek-aan-nekrace het vaakst helemaal tot aan de tent. Voor de vierde keer in vijf jaar tijd won Maartje Blommestijn het buikglijden bij de vrouwen. Zaterdagavond kwamen bijna 1000 jongeren feesten op DJ Jordiz, The Confetti Ravers en Maan.
En toen was het alweer zondag; de familiedag! Voor een heel klein prijsje konden de kinderen in een 52 (!)meter lange stormbaan, lasergamen, goudzoeken, ponyrijden, klimwand klimmen, geschminkt worden, in de zweefmolen, kleien, bungeejumpen en nog veel meer. De ouders vermaakten zich met een optreden van Django Wagner, een illisionist en de band Guilty Pleasures tussen het publiek maar vooral met gezellig bijpraten met een biertje erbij.

Het Feestcomité De Kwakel heeft het met veel plezier dit Polderfeest georganiseerd. Alle bezoekers bedankt voor hun gezelligheid en tot ziens volgend jaar op het 45ste Polderfeest!

Bron: Feestcomité

Naar het overzicht