TOUR de KWAKEL overhandigt cheque voor kindertehuis Nepal

08 september 2019

De Tour de Kwakel zit erop en de prijzen zijn uitgereikt. Tijdens de prijsuitreiking wordt naast de bekers en gewonnen truien ook prijzengeld uitgekeerd. Omdat niet alle deelnemers aanwezig zijn op de prijsuitreiking heeft de Tourdirectie een aantal jaar geleden ingesteld dat niet opgehaalde prijzen aan een kleinschalig “Kwakels” goed doel geschonken wordt. Naast de envelopjes die niet opgehaald zijn, werd er ook door de aanwezigen hun envelop of bijdrage gedoneerd.
Erik Rewijk (Kwakelaar) werkt bij fysiotherapie Boot en Broersen (Lisse). Zij organiseren een prachtig fiets en hike-evenement in Nepal met een inzameling ten behoeve van Stichting Ketaaketighar Nepaalmaa. Van 20 tot 29 september 2019 reizen 4 Kwakelaars en 21 medefietsers af naar Nepal voor deze actie. Reis- verblijf- en fietsverhuurkosten in Nepal worden door de deelnemers zelf bekostigd. Fietsen worden plaatselijk gehuurd om de lokale economie te steunen. Het wordt geen makkie, een van de fietstochten is maar liefst 82 kilometer met meer dan 1800 hoogtemeters onverhard.
Met het door de deelnemers ingezamelde geld worden de volgende doelen gefinancierd: een muur om het kindertehuis voor de veiligheid om olfianten en neushoorns buiten te houden; het afbouwen van het dak van de nieuwe school; waterputten voor families in de bergen; collegegeld voor opleiding. Als deze projecten gerealiseerd kunnen worden dan is het volgende doel een nieuwe auto voor Stichting ‘’Holland Building’’ Nepal.
Dankzij Tour de Kwakel met een donatie van 325,55 euro kan Stichting Ketaaketighar Nepaalmaa de kinderen een betere toekomst bieden. Erik wil alle schenkers van de Tour de Kwakel bedanken.
Wilt u deze actie sponsoren kijk dan op https://bootenbroersen.com/ketaaketighar/
Marga Kouw

 

Bron: Marga Kouw

Naar het overzicht