De beste speculaasbakker van Noord-Holland 2019 is: Bakkerij Westerbos & Mens

29 september 2019

Opnieuw organiseerde Beko tijdens de Najaarsdagen speculaaskeuringen. Bakkers konden 3 soorten speculaas laten keuren: speculaasjes met amandelen, speculaasjes zonder amandelen en gevulde speculaas. Die speculaas werd beoordeeld door een consumentenpanel en een vakjury. Consumenten- en vakjury hanteerden verschillende beoordelingscriteria. De vakjury keurde producten ‘blind’ en kreeg de verpakking niet te zien.

Provinciewinnaars 2019
Juryvoorzitter Frank van Sprang: “Er werden 275 ambachtelijke speculaasproducten gekeurd: 102 speculaasjes zonder amandelen, 103 speculaasjes met amandelen en 70 stuks gevulde speculaas. Het doel van Beko met de speculaaskeuringen is de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker te verbeteren en bakkers ‘tools’ te geven zich als ambachtsman te profileren. Men moest minimaal een 7 halen om in aanmerking te komen voor een certificaat en een posterpakket. Opmerkelijk is dat er dit jaar veel meer speculaasproducten beloond werden met een hoger cijfer dan een 7. Daaruit concluderen we dat de kwaliteit van speculaas bij de ambachtelijke bakker verbeterd is.” Per categorie en per provincie zijn bakkers benoemd tot Provinciewinnaar van 2019.”

De speculaasjes zonder amandelen van Bakkerij Westerbos & Mens werd als de beste van de provincie Noord-Holland. Daarmee behaalden zij ook het hoogste cijfer van alle speculaasjes zonder amandelen en dus mag Westerbos & Mens een jaar lang communiceren dat hij de beste speculaasjes zonder amandelen van de provincie Noord-Holland bakt. Westerbos & Mens kreeg van de vakjury een 7,00 voor zijn speculaasjes zonder amandelen en een 8,00 van de consumentenjury, waarmee de eindscore 7,50 was.

Ook de speculaasjes met amandelen & gevuld speculaas kreeg Westerbos & Mens mooie cijfers van de vakjury en van de consumentenjury 7,24 en 7.66.

Het bestuur van de stichting De Kwakel Toen & Nu feliciteert Bakkerij Westerbos & Mens met deze mooie prijs!

Naar het overzicht