De 60e editie van de Kwakelse veiling

02 november 2019

De opbrengst van de 1e avond was € 29.620

De 2e avond voegden we hier € 42.147 aan toe.

De totale opbrengst voor 2019 komt daarmee op € 71.767.

We zijn hiermee de grens van 2,5 miljoen gepasseerd.

Waar een klein dorp groot in kan zijn

Ja, u leest het goed, dit jaar gaan we voor de 60e editie van de Kwakelse Veiling. Wat in 1960 begon als een eenmalige veiling om de bouw van een jeugdhuis voor de KDO jeugd mogelijk te maken is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement ten behoeve van het hele verenigingsleven in De Kwakel.

Bij een jubileum horen jubileumprijzen. Zo zal er op elk van de beide veilingavonden een weekend of midweek (buiten het hoogseizoen) bij vakantiepark Qurios te Zandvoort verloot worden. Deze bonussen wordt aangeboden door Quiros Holiday Retreats. Maar komt natuurlijk nog veel meer. Rond half oktober valt de veilingcatalogus 2019 in de Kwakelse brievenbussen. Voor de niet-Kwakelaars is de catalogus dan weer in te zien en te downlaoden via deze website.

In 2019 veilen we op zaterdag 26 oktober en zaterdag 2 november en we beginnen natuurlijk weer met een kinderronde. Op veler verzoek starten we met de verkoop van de kinderkavels om 19.30 uur. De veiling vindt plaats in de kantine van de s.v. KDO aan de Vuurlijn in De Kwakel.

Geveild worden goederen en diensten die zijn ingebracht door bewoners en bedrijven uit De Kwakel. . Voor de lekkerbekken worden kavels geveild met tal van etenswaren, zoals paling, kazen, kisten met fruit, flessen wijn etc., tot keukenapparatuur en een diner voor 4 personen in een restaurant. De sportievelingen kunnen hun hart ophalen bij tal van sportartikelen zoals ballen, zwemkaartjes, een taart van je favoriete voetbalclub, een hoelahoep workshop, uurtje sporten, een badmintontoernooitje voor een groep, tot en met een dagje varen met een sloep of kaartjes voor een sportwedstrijd. De hobbyisten kunnen bieden op allerlei gereedschap, zoals een schroevendraaier set, een steekwagen, een goed gevulde gereedschapskist, een bandschuurmachine, maar ook een bollenpakket voor in de tuin. Of als ze het even zelf niet willen maken een tuinbank van steigerhout of een dagje tuinwerk. Werkelijk voor iedereen is er wel een begerenswaardige kavel.

De eerste 50 kavels zijn gericht op de kinderen. Daarna gaan we door tot de laatste kavel geveild is. De Kwakelse Veiling staat garant voor een gezellig avondje uit met je buren, virenden of familie. Dit jaar maken we van groepen van minimaal 6 personen en maximaal 12 personen een groepsfoto bij binnenkomst. Onder de gefotografeerde groepen verloten we een BBQ-pakket.

De Kwakelse Veiling is niet alleen gezellig maar ook voor een goed doel, want de opbrengst van de Kwakelse Veiling gaat voor 100% naar het Kwakels verenigingsleven.Wilt u weten wat het de afgelopen 59 jaar heeft opgebracht ga dan naar veilingnieuws/opbrengsten. Wilt u weten welke organisaties vorig jaar in de opbrengst deelden ga dan naar veilingnieuws/u steunt. Gaan we dit jaar de 2,5 miljoen passeren?

Bron: www.kwakelseveiling.nl

Naar het overzicht