Geen activiteiten in de kermisweek

26 juli 2020

Beste Kwakelaars,
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Dit jaar geen activiteiten in de kermisweek.
Als Feestcomité hebben we helaas moeten besluiten de voorbereidingen en lopende aanvragen voor het (aangepaste) kermis-programma stop te zetten.

In de laatste ledenvergadering medio juni hadden we nog enthousiaste plannen voor een (aangepaste) kermis: een vol programma van vrijdag t/m dinsdag met een aantal vaste kermis-onderdelen gecombineerd met het Polderfood Festival en de zeskamp uit de Polderfeest-agenda.
In de afgelopen weken is er veel werk verricht voor het in detail uitwerken en aanvragen van de vergunning voor dit vijfdaagse programma.

Afgelopen week kregen we reactie van de gemeente op het ingediende draaiboek, dit heeft ons enthousiasme direct doen omzetten in een stuk terughoudendheid & realisme:
750 mensen 4 uur laten zitten, niet zingen, niet dansen, niet schreeuwen en 1,5 meter afstand houden: dat gaat niet lukken (helemaal niet aan het einde van deze vier uur, na menige drankjes).
Had het uiteindelijk dan toch gelukt om een vergunning voor het bovenstaande te verkrijgen, dan is het maar de vraag of je het risico op besmettingen wilt lopen. Denk ook maar aan het nieuws van de laatste dagen uit andere delen van het land. Deze risico's op ons nemen is het uiteindelijk niet waard vinden wij als Feestcomité.
We hebben de kermisexploitant bovenstaande besluit kenbaar gemaakt: we zijn nog in afwachting van zijn reactie of het voor hem voldoende interessant genoeg is om met attracties naar het evenemententerrein te komen.
Voor de kinderen zijn we nog aan het kijken of we met aanpassingen een kinderoptocht kunnen organiseren op zondag maar ook dat is nog onzeker of we daar toestemming voor krijgen.

Als Feestcomité doen we niets liever dan leuke dingen organiseren en heeft het verleden ons geleerd dat we met onze flexibiliteit en creativiteit heel veel kunnen bereiken. Helaas is de huidige realiteit dat het organiseren van activiteiten voor (grote) groepen volwassenen op een locatie niet op een verantwoorde manier mogelijk is.
We zullen geduld moeten hebben en maar hopen dat volgend jaar alles weer mogelijk is, zoals we voor Corona gewend waren...

Feestcomité De Kwakel

Bron: Feestcomité De Kwakel

Naar het overzicht