Ferry Kas leidt Tour de Kwakel

07 september 2020

De Tour de France is inmiddels een week onderweg. Door de vele bergritten in de eerste week is er in Frankrijk al enige tekening zichtbaar in het klassement. Ook de renners in De Kwakel zijn al door hoge pieken en diepe dalen gegaan.
Op dit moment is het Ferry Kas die boven is komen drijven in het klassement. Ferry had graag in een gele trui een drankje genuttigd in ’t Tourhome. Toch heeft hij bij de Tourdirectie het verzoek ingediend ook volgend jaar de bar gesloten te houden. De drankjes die Ferry graag drinkt blijken niet prestatiebevorderend te werken.
Waar Ferry profiteert van de gesloten bar, is dit voor Fred Klijn alles behalve het geval. Fred legde zijn oor altijd graag te luister bij de andere wielerkenners. Nu dat niet kan, is Fred dit jaar vooralsnog rode lantaarndrager.
De winnaar van de rode lantaarn van vorig jaar, Marjo Plasmeijer, is dit jaar dan weer zeer goed begonnen. Zij is de beste vrouw in het klassement en zit ook in de beste ploeg, ploeg Timmerman. Samen met ploeggenoten Ferry Kas, Joep Voorn, Krek van Leeuwen en Ton van Dijk timmert zij dit jaar flink aan de weg.
Timmerman Willem Holla vindt zichzelf terug op de tweede plaats in het algemeen klassement en in het klassement van de rode trui. Twee unieke posities voor Willem die hij beloont ziet met de leiding in het klassement voor de beste oudere. Mike van Wees is op dit moment de beste jongere in de Tour de Kwakel.
Het is onze zeer gewaardeerde nakijker Gerlinde van Scheppingen dit jaar opgevallen dat er veel minder reclames ingediend worden. Zou dat opnieuw iets te maken hebben met de gesloten bar? Een reclame kan ingediend worden als een deelnemer Gerlinde op een (zeldzaam) foutje betrapt. Toch is er één deelnemer die het afgelopen week wel heel erg bont maakte.
Jim Voorn (zie foto) kwam naar ‘t Tourhome, leverde zijn lap voor de volgende dag in, keek naar de stand en dacht een punt te kort te zijn gedaan. Daarop diende hij een reclame in. Niet veel later besefte hij dat hij zelf een fout had gemaakt door de voorletter van klimmer Quintana te vergeten. Daarop diende hij een reclame in op zijn eerdere reclame. Een onterechte reclame kan immers leiden tot een minpunt. Toen Jim voor zijn vertrek uit ‘t Tourhome nog even zijn lap doornam realiseerde hij zich dat hij ook voor morgen nog geen voorletter voor Quintana had gezet. Waarop hij daarvoor nog een zogenaamde herstellap inleverde. Wat slordig zal u denken. Maar Jim is dit jaar wel heel precies in het positioneren van de renners. Hij leidt het klassement van de meeste extra punten.
Het is tot nu toe een zeer aantrekkelijke Tour. De renners in Frankrijk krijgen bijna elke dag een ander soort parcours voorgeschoteld. In De Kwakel leidt dat ook tot veel variatie in de lappen en daarmee tot veel verschuivingen in het klassement. Dat beloofd wat voor de komende twee weken.

Algemeen klassement na 7e etappe
1. Ferry Kas 48
2. Willem Holla 47
3. Jim Voorn 47
4. Mike van Wees 46
5. Adrie Voorn 44

Rode trui
1. Jim Voorn 13
2. Willem Holla 12
3. Timo Kas 12

Ploegenklassement
1. Timmerman 142
2. TI-Raleigh 139
3. Rijpwetering 137

 

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht