Spanning stijgt in Tour de Kwakel

15 september 2020

Inmiddels lijkt duidelijk geworden dat de Tour de France een Sloveense tweestrijd wordt. In de marge van het gevecht om de gele trui levert Peter Sagan een gevecht met Sam Bennett om de groene trui. Ook in De Kwakel is er volop strijd in de verschillende klassementen.
Antoon Meijer en Jan Harte leverden afgelopen week strijd aan kop in ‘t Tourhome, waarbij Antoon altijd net een half wiel voor Jan reed. Jim Voorn leverde echter twee gouden lappen af in het weekend en wist zich naast Antoon aan kop te nestelen.
Daarmee zijn de nummer 1 en 2 van de Tour de Kwakel in dezelfde ploeg te vinden. Niet geheel verrassend is dit dan ook de ploeg die het ploegenklassement leidt. Onder de naam Pff, een uitspraak van Joop Zoetemelk, strijden Antoon en Jim samen met Vincent Bartels, Roel Egberts en Werner van ’t Hart tegen de ploeg Meaux, vernoemd naar de huidige woonplaats van Joop.
Veel spanning is er ook in het klassement van de rode trui, in de Tourhome-app ook wel omgedoopt tot het Peter Mayenburg-klassement. Ook hier leveren Jim Voorn en Antoon Meijer strijd, maar mengt ook witte trui Joris Kortenhorst zich tussen de grote mannen. In het klassement voor de beste jongere wordt Joris op de voet gevolgd door Mike van Wees. Doordat Antoon de rode trui draagt, is de grijze trui voor beste oudere momenteel virtueel eigendom van Jan Harte.
Een speciale vermelding is er deze week voor Arnoud van der Knaap. Hij pakte met Soler de Aai Krulpot en mocht het astronomische bedrag van 3,50 euro aan zijn prijzenpot toevoegen. Willem Holla baarde ook opzien. Ondanks dat er dit jaar geen kermis in De Kwakel werd gevierd, kwam hij op “de dinsdag van” maar tot negen namen voor zijn lap. Op 10 stond “Sorry, kermis”.
Daarmee is er in dit verslag nog geen vrouw vernoemd. Terwijl vrouwen een onmisbare schakel vormen in het Tourspel. Zo is het ook dit jaar weer Gerlinde van Scheppingen die dagelijks de 90 lappen nakijkt. Ingrid van Weerdenburg en Marga Kouw zorgen ervoor dat de standen van Gerlinde dagelijks worden bijgeschreven op het bord in ’t Tourhome. Ondergetekende vond deze power-vrouwen maandagochtend om 9:00 uur alweer druk aan het werk (zie foto). Chapeau!
Binnen het spel zijn de vrouwen niet in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Toch leveren zij misschien wel de spannendste strijd van deze Tour. Gerda Voorn en Willy Turk leiden het klassement voor de beste vrouw met 1 punt voorsprong op Ria Verhoef, Marcia Navest en Marjo Plasmeijer.
De laatste zes etappes van de Tour de France gaan bepalen wie in De Kwakel de opvolger wordt van Eric Zethof. Wint de Tour-ervaring van oud-winnaar Jim Voorn het van de levenservaring van Antoon Meijer, die pas voor de tweede keer deelneemt? Overigens lijkt zesvoudig winnaar Eric Zethof zelf in de schaduw ook zijn kans nog af te wachten om toe te slaan. Het gaat een spannende slotweek worden in ’t Tourhome.

Algemeen klassement na 15e etappe
1. Jim Voorn 87
2. Antoon Meijer 87
3. Jan Harte 85
4. Joost Hogerwerf 84
5. Martijn van der Belt 82

Rode trui
1. Antoon Meijer 22
2. Joris Kortenhorst 21
3. Jim Voorn 21

Ploegenklassement
1. Pff 264
2. Meaux 261
3. Rijpwetering 259

 

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht