Arnoud van der Knaap aan het woord

14 oktober 2020

Wat kan Corona betekenen voor jezelf en je gezin.
De Kwakel - Corona is bezig aan een tweede golf. Ook in de gemeente Uithoorn - De Kwakel zijn er mensen die te maken hebben of hebben gehad met dit virus. Aan het woord is Arnoud van der Knaap uit De Kwakel, die dit voor- jaar geveld werd door corona. Hij vertelt welke effecten dit had op hemzelf, zijn gezin en zijn bedrijf. Nu. Een half jaar later, gaat het in middels weer een stuk beter. Van der Knaap: “ We zijn als gezin en bedrijf gelukkig goed door mijn besmetting heen gekomen”.

In twee weken tijd werd hij van een fitte, hardwerkende en sportieve vent een ‘oude man’. Het coronavirus bezorgde Arnoud van der Knaap (47) uit De Kwakel afgelopen maart een fikse longontsteking, en eenmaal daarvan genezen valt het nog niet mee om fysiek weer de oude te worden. Gelukkig gaat het wel de goede kant op en kan hij weer sporten. ‘In het begin kon er niet getest worden, dus het duurde even voor we zeker wisten dat het corona was’. Van der Knaap woonde twee weken in het tuinhuisje om zijn gezin niet te besmetten. Hij was ook geïsoleerd van zijn collega’s.

‘Beroerde timing’
Ook Kwekerij de Noordpoel, zijn bedrijf in tuinplanten, had te kampen met de gevolgen van corona. Bijna alle orders aan eind- klanten buiten Nederland werden geannuleerd. ‘Verschillen- de Poolse werknemers zijn naar huis gegaan, dat hebben we een paar weken later gelukkig kunnen oplossen met inzet van scholieren en mensen uit heel andere bedrijfstakken, zoals standbouwers en zzp’ers uit de evenementenbranche’. Van der Knaaps quarantaineperiode kwam precies in de tijd dat de verkoop weer aantrok.

‘Dat de regels met betrekking tot ontsmetten en afstand houden in acht genomen’. Soms moest er wel eens een medewerker thuis- blijven vanwege klachten. Financieel bleef de klap gelukkig uit voor het bedrijf. ‘De tuincentra in Nederland zijn al die tijd open gebleven, daar hebben we veel planten aan kunnen leveren’. Ook hebben we in coronatijd de particuliere verkoop opgestart, voor ons een extra verkoopkanaal en voor alle verplicht thuiszittende consumenten een uitje. Konden ze even naar buiten en daarna lekker aan de slag in de tuin of op het terras’.

‘Steeds meer besmettingen’ ‘We zijn er als gezin en als bedrijf gelukkig goed doorheen gekomen’ blikt Van der Knaap terug. ‘Intussen hoor je in je omgeving wel steeds meer van mensen die besmet zijn’. Uithoorn zit inderdaad in de categorie ‘zorgelijk’ en heeft dan ook te maken met regionale Covid- maatregelen, naast de landelijke die voor alle regio’s gelden.

Het advies van de Kwakelaar aan de bewoners? ‘Hou je aan de regels, hoe moeilijk het ook is. Alleen zó kunnen we misschien een totale lockdown voorkomen. Je moet er niet aan denken dat we in de herfst en winter de deur niet meer uit mogen. Zelf ben ik ook een beetje klaar met corona, maar je moet toch de regels volgen. Het is een verantwoordelijkheid van iedereen.

Bron: Nieuwe Meerbode

Naar het overzicht