Geslaagde dansuitvoering KDO afdeling DWS

25 mei 2009

Afgelopen zondag 24 mei was het weer zover. Het was mooi weer en de grote sporthal van KDO werd omgetoverd tot een waar danstheater. Alle dansgroepen van KDO-afdeling DWS hadden een heel jaar hard gewerkt aan twee geweldige dansen. Onder leiding van Erma van Maris, Ewa Petiet en Esther Köhler waren mooie dansen ingestudeerd.
De spits werd afgebeten door een tweeluik van de twee oudste groepen van Erma van Maris. Deze meiden, die op het voortgezet onderwijs zitten, lieten een strakke dans zien op "Pokerface" van Lady Gaga. Daarna waren de kleinste meiden aan de beurt met de "Wereldmix" van K3. Er werd gedanst op alle windstreken dankzij Ewa Petiet. Nummer drie op het programma waren de jongsten van Erma van Maris. Zij zitten in de bovenbouw van de basisschool en straalden er op los op "Shine on" van R.I.O. Er werd meteen doorgeknald door de oudste groep van Ewa Petiet, zij zitten in de middenbouw van de basisschool en gingen helemaal uit hun dak op "She's a lady" van Jeroen van der Boom. De eerste helft werd afgesloten door onze oudste jazzdancegroep, de volwassenen, onder leiding van Esther Köhler. Op "Time for some action" van N.E.R.D dansten ze de sterren van de hemel.

Er was geen pauze ingelast waardoor er lekker door gedanst kon worden. Alle groepen lieten nog een dans zien welke met veel applaus werden ontvangen door het publiek dat, ondanks het mooie weer, in grote getale was toegestroomd. Na een uur zat de voorstelling er al weer op, en werd de geslaagde dag met een slotdans afgesloten waarbij alle groepen nog eens de revue passeerden. Niet alleen het publiek heeft genoten van deze middag, ook alle deelnemers genoten zichtbaar. Daarom Erma, Ewa en Esther bedankt!!!!
Mocht je zin hebben gekregen om ook eens te komen dansen, kom dan gerust een keertje mee doen. Op de website van kdo (www.kdo.nl) kun je het rooster vinden. Zeker in de oudste groep van Ewa (basisschool groep 4 en 5) is nog ruimte voor danseresjes. Dit seizoen stopt al weer op vrijdag 12 juni, maar vanaf maandag 17 augustus gaat het nieuwe seizoen weer van start. Kom dan gerust een keertje langs!!!!

Annemarieke Verheij heeft in opdracht van het DWS bestuur een fotoreportage gemaakt, deze foto's zijn te verkrijgen via DWS en de opbrengst komt volledig ten bate van de vereniging. Foto collage >>>

Naar het overzicht