Loting Tour de Kwakel

21 juni 2021

Traditioneel is het de woensdagavond voor de Tour de France tijd voor de loting van de Tour de Kwakel. De deelnemers zullen deze avond in teams van 5 worden verdeeld. De loting zal net als vorig jaar, ook dit jaar niet in levende lijve bijgewoond kunnen worden door de deelnemers. Echter is de loting vanaf 20:00 wel live te volgen op de Tour de Kwakel Facebook-pagina.
De hoogst geklasseerde deelnemers van vorig jaar zijn dit jaar kopman van hun team. De rest van de deelnemers is verdeelt in vier potten, waar door de Tourdirectie om de beurt een lootje uit zal worden getrokken. Ook dit jaar is het niet mogelijk directieleden om te kopen. Eventuele aanmoedigingspremies worden dit jaar, in verband met de coronamaatregelen, niet in contanten aangenomen.
De ploegen zullen dit jaar de voornamen dragen van onze “oranje-helden” van deze zomer. Daley, Frenkie en Georgino zijn hun EK voortvarend begonnen. Dat wordt ook van Mathieu verwacht bij zijn eerste Tourdeelname. Direct op zaterdag ligt er voor hem een uitgelezen kans op ritwinst en daarmee ook de eerste gele trui van deze Tour. Epke, Jetze, Lieke en Ranomi zijn namen van sporters die we tijdens de olympische spelen later deze zomer nog graag zien schitteren.
Het wordt dit jaar sowieso belangrijk om op voornamen te letten. Zo zal S. Bennett dit jaar niet langer volstaan om de snelle Ierse sprinter Sam aan te duiden. Er doet ook een (veel minder snelle) Sean Bennet mee. Wie zal er dit jaar in deze klassieke valkuil trappen?
In deze oranje zomer jagen de Kwakelse deelnemers een gele droom na. Aanstaande vrijdag mogen zij hun eerste gouden lap in de melkbus in ’t Tourhome deponeren. Iedereen veel succes en plezier gewenst!

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht