Voorns leiden Tour de Kwakel

28 juni 2021

Het eerste Tourweekend leverde Nederland dit jaar ook al meteen de eerste etappewinst op. De meeste deelnemers aan het Kwakelse Tourspel hadden de hoop na zaterdag al opgegeven, maar Mathieu van der Poel wist de etappe van zondag op weergaloze wijze op zijn naam te schrijven. Adrie Voorn hield vertrouwen in Mathieu en dat leverde hem de gele trui op.
Hij passeerde op zondag de eindwinnaar van vorig jaar, Jim Voorn, die ook dit jaar weer uit de startblokken was geschoten. Adrie is in wielerjargon de patron van de Tour de Kwakel. Sinds 1966 is hij onafgebroken van de partij geweest en heeft daarmee de meeste deelnames achter zijn naam van de actieve renners.
Jim Voorn mag zich troosten met de eerste plaats in het ploegenklassement. Zijn ploeg Anna, met verder Ria Verhoef, Sven Vlasman, Patrick in ’t Veld en Jeffrey Könst, rijdt iets voor de ploeg Memphis van kopman Ferry Harte uit. Degene die zich tot nu toe het gelukkigst mag prijzen is debutant Rick Kruit. Hij heeft de meeste extra punten gescoord. Het gezegde luidt “hardlopers, zijn doodlopers”. Gelukkig voor Rick houdt hij naar eigen zeggen niet van hardlopen.
Speciale vermeldingen zijn er daarnaast nog voor Roel Egberts en Jan van Alen. Deze altijd enthousiaste deelnemers voeren respectievelijk de jongeren (onder de 30) en ouderen (boven de 55) aan. Wie beide wel eens gesproken heeft zou het echter niet verbazen als zij de omgekeerde klassementen zouden aanvoeren.
Enkele Kwakelse deelnemers verging het niet zo voorspoedig het eerste weekend. Zij zetten bijvoorbeeld “pl” voor hun ploegnummer. Het is niet toegestaan “pl” te gebruiken op de briefjes. Dit noopte een enkele deelnemer tot het op nummer 1 zetten van Van der oe op zondag. Mathijs van Rijn sluit voorlopig de rijen in ’t Tourhome. Het gerucht gaat dat hij in de nacht van zaterdag op zondag op een vrouwelijke toeschouwer is gebotst. Feit is dat er zondagochtend geen briefje van Mathijs in de melkbus zat.
De eerste verhalen zijn weer geschreven deze Tour de Kwakel. Dat er nog maar velen mogen volgen.

Algemeen klassement na 2e etappe
1. Adrie Voorn 15
2. Jim Voorn 15
3. Bart Peek 14
4. Rick Kruit 14
5. Joris Voorn 13
5. Frank van Dijk 13

Ploegenklassement
1. Anna 40
2. Memphis 38
3. Wilco 37

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht