Ongekend spannend in Tour de Kwakel

08 juli 2021

Waar in Frankrijk de Tour al beslist lijkt na de eerste week, was en is het in De Kwakel ontzettend spannend. Bijna dagelijks wisselden de diverse truien van schouder afgelopen week. Toch lijken Rick Kruit en Marc Streefkerk zich nu van het veld afgescheiden te hebben.
Vorige week was De Kwakel even wereldnieuws met een spannende vondst in een woonhuis. Door het ontbreken van spanning in de Tour in Frankrijk, is de kans groot dat de wereldpers zich de komende weken opnieuw in De Kwakel gaat verzamelen. Bij het opmaken van de stand afgelopen vrijdag was het verschil tussen nummer 1 en nummer 55 slechts 6 punten.
Dit betekent ook dat met één goede score grote sprongen in de stand gemaakt kunnen worden. Zoals Joep Voorn deed met 15 punten in de tweede door Cavendish gewonnen rit. Het levert hem de witte trui op voor beste jongere. Hij kan echter niet voorkomen dat Rick Kruit nu in het geel rijdt, al weet hij deze goed te verstoppen onder zijn grote badjas. Op 1 punt van Rick volgt Marc Streefkerk. Daarachter voert Joris Voorn op 3 punten de rest van het veld aan.
Joris heeft zijn klassering mede te danken aan twee ingenieuze vondsten. In de zware rit van vrijdag was hij de enige die Jasper Stuyven in zijn lap opnam. Zaterdag voorspelde hij als enige ritwinnaar Dylan Teuns. Daarmee leverde hij de unieke prestatie twee dagen achtereen de Aai Krulpot te winnen.
In het ploegenklassement zagen we tot nu toe de minste verschuivingen. Tourwinnaar van vorig jaar Jim Voorn wist zijn ploeg Anna met constante prestaties door de eerste Tourweek te leiden. Mede ingegeven door ploegmaat Patrick in ’t Veld, die de kip met de gouden eieren lijkt te hebben geslacht, en enkele dagen de rode trui mocht dragen.
De rode trui die hij inmiddels heeft moeten afstaan aan Werner van ’t Hart. Of er een verband is tussen Werners ‘geluk’ en het nakijken van alle briefjes door zijn partner Gerlinde van Scheppingen wordt momenteel onderzocht. Feit is dat de Tour de Kwakel zich, net als Werner, gelukkig mag prijzen met zo’n vrouw. Drie weken lang dagelijks 95 briefjes nakijken, ga er maar aan staan.
Werner is nog een jaartje te jong voor het ouderenklassement. Daarom laat hij deze grijze trui aan John van der Hulst. Beste vrouw is momenteel Cynthia Peek, op de voet gevolgd door Willy Turk. Powervrouwen Marga Kouw en Martha van Alen volgen op gepast afstand. Dagelijks zijn zij een van de eerste die de nieuwe standen zien, wanneer zij de standen bijschrijven in ’t Tourhome. Een offline Tour de Kwakel is niet te organiseren zonder de inzet van zulke altijd vrolijke vrijwilligers!
De tweede week van de Tour de France gaat zeker spektakel opleveren. Onder andere vanwege een rit met twee beklimmingen van de Mont Ventoux. Een berg waar de wind vaak vrij spel heeft. In de Tour de Kwakel kan ook zomaar weer een andere wind gaan waaien.

Algemeen klassement na 8e etappe
1. Rick Kruit 48
2. Marc Streefkerk 47
3. Joris Voorn 45
4. Joris Kortenhorst 45
5. John van der Hulst 45

Rode trui
1. Werner van ‘t Hart 11
2. Patrick in ‘t Veld 11
3. Rick Kruit 10

Ploegenklassement
1. Anna 142
2. Wilco 139
3. Jetze 137

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht