Koninginnedag in De Kwakel

30 mei 2009

DE KWAKEL - Net als overal in Nederland begon Koninginnedag in De Kwakel voorspoedig. Mede door de stralende zon beloofde het een mooie dag te worden. Echter, door het drama in Apeldoorn werd ook Koninginnedag in De Kwakel uiteindelijk minder uitbundig gevierd. De vlaggen gingen halfstok en de muziek werd aangepast.

Om 10.00 uur deden zo'n zestig kleuters mee aan een vrolijke optocht met versierde fietsen. Burgemeester Groen verzorgde samen met Tavenu en het Oranje Comité de officiële opening: het hijsen van de driekleurenvlag met oranje wimpel, onder de klanken van het Wilhelmus. Honderden oranje ballonnen staken mooi af tegen een strakblauwe hemel.

De kleuters werden vermaakt met een spelletjeskermis in de grote zaal van het Dorpshuis. Voor de kinderspelen hadden vele kinderen uit groep drie tot en met groep acht zich gemeld en werd fel gestreden voor de te winnen prijzen. Na de afronding van de kinderspelen drong het nieuws van het drama in Apeldoorn langzaam door tot het publiek en de organisatie.

Na overleg met de overige partijen van de organisatie werd besloten om de activiteiten wel te laten doorgaan, maar de muziek in gepaste vorm voort te zetten. Enige tijd later kreeg de organisatie alsnog telefonisch bericht van Burgemeester Groen, zij stond achter het genomen besluit.

Het middagprogramma met de vrijmarkt, het kindercrea-gebeuren, hooivork-darten, pokeren, klaverjassen en panna-voetbal heeft volgens het programma doorgang gevonden. Ondanks de nare gebeurtenis in Apeldoorn is er in De Kwakel, hetzij met een ingetogen stemming, een warme Koninginnedag gevierd. Foto collage >>> Annemarieke Verheij

De uitslagen van de onderdelen en foto's van Koninginnedag staan op de website Polderfeest >>>

Bron: Witte weekblad 6 mei 2009

Naar het overzicht