Tourdirectie neemt leiding in Tour de Kwakel

12 juli 2021

Twee maanden voor de start van de Tour de France komt de Kwakelse Tourdirectie samen om de Tour de Kwakel op poten te zetten. Naast het regelen van een aantal praktische zaken zoals boekjes en standenlijsten, worden ook een aantal organisatorische aspecten besproken zoals het nakijken van de briefjes en het bijhouden van de standenlijst. Het deelnemersveld wordt vervolgens zo samengesteld dat de Tourdirectie zelf de meeste kans maakt de prijzen te pakken.
Uiteraard is dit laatste niet waar, maar bij een blik op de ranglijst zou je het zomaar kunnen gaan vermoeden. Chris Verhoef loopt dit jaar geen blauwtje en is op weg zijn beste prestatie ooit (3e vorig jaar) te verbeteren. Ook Jan, Alenmansvriend, van Alen lijkt op weg naar zijn beste prestatie ooit en is momenteel in het bezit van de grijze trui voor beste oudere. Daarnaast is ook directielid en penklimmer Joris Voorn in de top 5 terug te vinden.
Chris dankt zijn gele trui onder andere aan de rit over de Mont Ventoux waar hij met 11 punten, 5 punten meer haalde dan bijna alle andere deelnemers. Hij voorspelde de nummer 4, 5, 6, 7 en 9 op de juiste plaats. Het mag dan ook bijna geen verrassing zijn dat Chris op dit moment de rode trui voor de meeste extra punten in bezit heeft.
Rode trui drager van vorige week Patrick in ’t Veld was deze week minder fortuinlijk. Het lijkt erop dat een wolf zijn kip met de gouden eieren heeft opgegeten. Lejo Hoogervorst zag diezelfde wolf aan voor een hond, maar verloor van schrik toch zijn puntenteller in het grind bij ‘t Tourhome. Wery Koeleman meende zelfs een krokodil gezien te hebben op erve Vlasman, maar deze melding werd na twaalven gedaan.
In het ploegenklassement volgt ploeg Bauke het voorbeeld van haar naamgever. Na de week waarin Bauke Mollema Nederland weer een prachtige etappeoverwinning bezorgde, vinden Chris Verhoef, Michel van der Knaap, Arthur Franken, Berry Schalkwijk en Alfred van der Belt zichzelf bovenaan het klassement terug. Tourdirecteur Peter Mayenburg maakt ook nog kan op een prijs. Zijn ploeg Kiran staat momenteel 3e op 7 punten van de gele petten.
Het laatste, nog niet genoemde, directielid Marga Kouw wist deze week een knappe dagprijs te scoren. Zij volgt in het klassement voor de beste vrouw op 3 punten van Martha van Alen. Jawel, de vrouw van Jan…
Een klassement waar de Tourdirectie zich zeker niet in gaat moeien is dat voor de witte trui van beste jongere. Deze strijd lijkt een KDO onderonsje te gaan worden tussen huidige truidrager Jesper Oudshoorn en Joris Kortenhorst. Joris zal niet langer verdedigend kunnen rijden. Op zijn beurt zal Jesper hem in dít veld niet graag voor zich dulden.
De laatste zes etappes van de Tour de France gaan bepalen wie in De Kwakel de opvolger wordt van Jim Voorn. Gaat de Tourdirectie de buit onder elkaar verdelen of steken de andere deelnemers daar een stokje voor? Overigens lijkt Jim Voorn zelf in de schaduw ook zijn kans nog af te wachten om opnieuw toe te slaan. Het gaat een spannende slotweek worden in ’t Tourhome.

Algemeen klassement na 15e etappe
1. Chris Verhoef 79
2. Jan van Alen 78
3. Rick Kruit 77
4. Joris Voorn 77
5. Adrie Voorn 77

Rode trui
1. Chris Verhoef 22
2. Henk Raadschelders 21
3. Patrick in ‘t Veld 21

Ploegenklassement
1. Bauke 252
2. Mathieu 247
3. Kiran 245

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht