NIEUW BOEK Uithoorn ongekend Poezie in Beeld

02 juni 2009

Het werd een zeer geanimeerde middag. Aan alles was gedacht: Het Rechthuis verzorgde de lekkerste hapjes en drankjes en er was muziek: duo VAAG (Vaders' Aktieve Akoestische Genoegen) zorgde voor de vrolijke muzikale noot. Het terras was open en de zon scheen volop.......
Dinsdagmiddag 2 juni om 15.30 uur verzamelden zich de lokale en regionale media en andere genodigden in hotel-restaurant Het Rechthuis aan de Amstel om aanwezig te zijn bij de presentatie van een bijzonder fotoboek over Uithoorn en De Kwakel en de overhandiging van het eerste exemplaar ervan aan een zichtbaar vergulde burgemeester Berry Groen.
Het boek bestaat uit foto's , sfeervol en met artistiek oog voor detail, die Uithoorn en De Kwakel op een verrassende manier laten zien. Heel bijzonder is de combinatie met poëzie. De foto's zijn voorzien van zeer toegankelijke, prachtige gedichten, voortgekomen uit wat de foto's bij de dichter teweeg brachten. Een aanrader voor ieder, die, zoals mevr. Groen het verwoordt, niet snel de bladzijden omslaat, maar de tijd neemt om de foto's en de gedichten op zich in te laten werken.
De foto's uit het boek zijn op groot formaat in 'Het Rechthuis aan de Amstel' te zien tot half juli en de toegang is gratis.
Initiatief nemers Louise Prins en Hans Bos, uitgegeven door PRIMEBO, Uithoorn en verkrijgbaar bij Boekhandel Ten Hoope.

Naar het overzicht