Jetze Plat weer Wereldkampioen Paratriathlon in Abu Dhabi

21 november 2021

Jetze Plat werd voor de zesde keer op rij Wereldkampioen Paratriathlon. Geert Schipper kwam ruim een minuut na Plat over de finish om een prachtige zilveren medaille voor Nederland te pakken.
We hebben ons goed voorbereid op Tokyo”, verwijst Plat naar de extreme hitte in Abu Dhabi. “We hebben ons nu niet op dezelfde manier voorbereid, maar ik denk dat het goed komt.” Enkele weken geleden liet Plat – die overigens al sinds 2015 onverslagen is – zien dat hij er nog is door de Europese titel te pakken in Valencia.
“De voorbereiding op Tokyo was heel intens, waar hij 3 gouden plakken pakte. Het seizoen was erg lang, doordat het een jaar langer heeft geduurd”, vervolgt Plat. “Na dit evenement ben ik eindelijk klaar en dan heb ik ook wel wat rust nodig; een paar weken vrij om nieuwe plannen te maken. Ik wil naar Parijs, maar ik weet nog niet op welke manier. Ik ben hier vandaag om te winnen”, komt Plat terug op wat hem vandaag in Abu Dhabi te doen stond. “Ik weet niet of mijn vorm hetzelfde is als in Tokyo, maar ik hoop dat het goed genoeg is. Het wordt een zware race gezien de hitte, maar ik kijk ernaar uit.”
Jetze, van harte gefeliciteerd met al je overwinningen dit geweldige jaar, namens Het bestuur van Stichting De Kwakel Toen & Nu.

Naar het overzicht