Kwakelse Veiling 2e dag

05 november 2022


Allereerst voor alle nieuwe inwoners in de regio, starten we met een stukje historie over het succes van de Kwakelse Veiling.

In 1960 zocht s.v. KDO naar middelen om de bouw van een kleine sporthal te kunnen verwezenlijken. Het bestuur had gelezen dat er in de kop van Noord-Holland met succes veilingen werden gehouden en zo werd naar West-Fries voorbeeld een eigen veiling opgezet. In Limmen werd een heuse veilingmeester als afslager opgepikt. Na een paar jaren moest de man echter verstek laten gaan en werd in Willem Klijn een lokale opvolger gevonden. Willem praatte bij KDO altijd het Rad van Fortuin tijdens de Fancy Fairs aan elkaar en dacht waarschijnlijk ‘Wat hij kan, kan ik ook!’. Hij bracht het er prima vanaf en fungeerde zo’n 40 jaar als veilingmeester in De Kwakel. Sinds de pensionering van Willem fungeren er zelfs twee in die hoedanigheid: Mathijs van der Knaap en Arnoud Overwater. Die eerste veiling was geheel ten behoeve van KDO en dit leverde direct al een bedrag van 5.000 gulden op, voor die tijd verschrikkelijk veel geld, zodat men alle reden had om er mee door te gaan.
Langzamerhand kwamen er steeds meer Kwakelse instellingen bij die een bijdrage ontvingen uit de veilingopbrengst. In De Kwakel zijn er zo’n 35 officiële verenigingen en daarvan delen er jaarlijks 20-25 mee uit de opbrengst. Dat verklaart ook meteen het succes en het aantal vrijwilligers van de actie. Iedereen weet immers dat de gelden binnen de gemeenschap blijven, oftewel: iedereen profiteert er uiteindelijk van. Sindsdien is er al omgerekend meer dan 2,6 miljoen euro bijeen geveild en is KDO door de jaren heen de enige instelling/vereniging die altijd een bijdrage heeft ontvangen.

Aankomende zaterdag is de tweede avond van de Kwakelse Veiling wederom in de kantine van KDO. We starten om 19:30 uur met een dertigtal kinderkavels, aansluitend zullen er tot uiterlijk 00:30 uur in totaal zo'n 200 fraaie kavels geveild gaan worden. Het Veilingcomité heeft met grote zorg een aantrekkelijke kavellijst samengesteld en spraakmakende premies geselecteerd. Hierbij zijn er voor alle doelgroepen kavels beschikbaar om op te bieden. Op www.kwakelseveiling.nl kunt u de complete kavellijst en aangeboden premies online bekijken. Het is ook mogelijk om een gedrukte kavellijst op te halen op één van de volgende locaties: Kwaliteitsslagerij Eijk & Veld, Supermarkt De Quakel, Bakkerij Westerbos, Greg’s Snacks en KDO.

Dit jaar zal er bij elke € 5.000,- een premie worden toegevoegd aan de kavel, die op dat moment geveild wordt.
Deze premies worden ‘blind’ getrokken, door de aanwezige notaris. De lijst met premies ziet er deze editie spraakmakend en veelzijdig uit.
Bied dan ook vooral mee en laat u verrassen door één van onderstaande premies a.s. zaterdag:
• Een fiets aangeboden door Van Rijn Fietsen.
• Een luchtballonvaart aangeboden door Van Kessel Administratie- en Belastingadviseurs B.V.
• Een straat hele Staatsloten XL gesponsord door Kwekerij Tonie / Molenaar & van Groeningen.
• Een BBQ Kamado Kettle Joe aangeboden door De Beij Elektra B.V.
• Een weekend cabrio rijden door Gomes Aalsmeer B.V.
• Een subplank (model Stardupp EVO SUP) incl. toebehoren door SUP winkel Wakestore.
• Een Wing Foil Clinic voor één persoon door H2O Sport Tech B.V.
• Combinatie tegoedbon ter waarde van € 200,- voor Het Fruitpaleis, Kwaliteitsslagerij Eijk & Veld, Lek Bloemenservice en Zuivelboerderij Vrouwenakker aangeboden door Kwekerij De Noordpoel.
Bovenop de hierboven vermelde hoofdpremies worden ook nog eens de volgende producten geschonken: een mooi boeket bloemen van DUO Plant / een slagroomtaart gesponsord door Oosterveer Assurantie- & Adviescentrum en Jan Westerbos Brood & Banket sponsort en meter ontbijtkoek.
Mede door de financiële ondersteuning van de Kwakelse Veiling i.c.m. de inzet van vele vrijwilligers en bedrijven, kunnen we het verenigingsleven in ons dorp bloeiend en afwisselend houden. Kortom, zorg dat u zaterdag op tijd in de kantine van KDO aanwezig bent om dit prachtige doel te steunen.
Trommel uw buren, familie en/of vrienden op en kom met z’n allen naar de Veiling toe. Wij verwelkomen jullie graag zaterdag met een glas champagne en hebben er veel zin in!

 

Naar het overzicht