Fenomenale opbrengst op de eerste avond van de Kwakelse Veiling

31 oktober 2022

Fenomenale opbrengst op de eerste avond van de Kwakelse Veiling: € 37.336,-
Na maandenlange voorbereidingen was afgelopen zaterdag de 63e editie van de Kwakelse Veiling. Voordat de Veiling om 19:30 uur startte werd allereerst notaris Akkermans in het zonnetje gezet door het Veilingcomité. Voor de 25e keer hield zij namelijk, geheel belangeloos, fysiek toezicht op de Veiling en de trekking van de premies.

In de kantine van KDO waren er van meet af aan vele jeugdige bezoekers aanwezig, die graag aan de haal wilden gaan met één of meerdere kinderkavels.
Zo kon er o.a. geboden op Derbystar voetballen, een tegoedbon voor vier drumlessen, een skatebord, een bakpakket en taarten van Ajax en Feyenoord.
Als klapper op de vuurpijl werden er snoeppotten voor € 5,- geveild, zodat vele kinderen voor een laag bedrag een kavel konden aankopen en dolgelukkig konden gaan slapen. Onder alle verkochte kavels in het eerste uur werd er bovendien een gourmetschotel voor 6 personen verloot. Kas Burggraaf was de gelukkige door zijn aankoop van een trust game headset.

Na afloop van het kindergedeelte stroomde de kantine steeds voller met gasten, die uit waren op een gezellige avond en één of meerdere aantrekkelijke kavels. In de eerste anderhalf uur van de Veiling was het opvallend dat het merendeel van de kavels werd verkocht in de prijsklasse € 5,- tot € 50,-.
Dit is ook een doelbewuste keuze vanuit het Veilingcomité, zodat er voor ieder wat wils aanbod is en de Veiling toegankelijk is en blijft voor iedereen in ons dorp.

Om 21:15 uur was de eerste premie, die bij elke € 5.000,- wordt getrokken, een feit. Mede door het feit dat de kavellijst, net als vorig jaar, bestond uit circa 220 kavels en er werd gestreefd naar een eindtijd van 00:30 uur was, namen de gemiddelde opbrengsten per kavel steeds meer toe. De geheel verzorgde Crazy Piano avonden voor 4 personen bij Gasterij de Kwakel waren zeer populair onder de ruim 200 volwassen bezoekers. Tevens leverden de kookworkshop voor 8 personen bij In den Ossenwaard, de pondje palingen, het sloepvaren en een verblijf in een luxe woning op Resort Arcen, veel geld op. Hierdoor volgden de premies bij elke € 5.000,- elkaar snel op en met nog één uur te gaan was de opbrengst al ruim € 22.500,-.

In het laatste uur was het voor de veilingmeesters een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat alle kavels, voor een mooie opbrengst, geveild konden waren. De hoogste opbrengst werd gerealiseerd door een chequeboek van 52 bonnen van € 50,-, die besteed kon worden bij Albert Heijn Jos van den Berg. Tevens deden een middag Poldersporten voor 25 personen incl. BBQ en een tuinset van Kooijman B.V. het zeer goed. Mede hierdoor vielen er nog drie premies in het laatste uur. Om 00:40 uur was de laatste kavel geveild en kon de eindstand opgemaakt worden. Met zijn allen zijn we erin geslaagd om een boven gemiddeld hoog bedrag op te halen van € 37.336,-. Alleen in het recordjaar 2018 was dit bedrag op de eerste avond hoger. Gomes Aalsmeer B.V. had voorafgaand aan de Veiling 12 kaarten aangeboden voor de voetbalwedstrijd Volendam – Ajax op 8 oktober jl. Twaalf liefhebbers waren hierin geïnteresseerd, waardoor het Veilingcomité nog een extra bedrag van € 1.800,- mocht ontvangen voor deze actie.

Een prestatie van formaat, waarmee het verenigingsleven in De Kwakel een financiële impuls zal gaan krijgen.
Vanuit het Veilingcomité willen wij iedereen enorm bedanken voor zijn / haar bijdrage hierin.

Aankomende zaterdag om 19:30 uur gaan we verder met de tweede avond van de Kwakelse Veiling. Mocht u a.s. zaterdag niet in staat zijn om naar de kantine te komen, dan kan het veilingbestuur in opdracht voor u bieden. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is een e-mail sturen naar info@kwakelseveiling.nl. Hierbij geeft u dan uw naam, telefoonnummer, kavelnummer(s) door en het bedrag wat u maximaal voor een kavel over heeft.
Dit is mogelijk om te doen tot uiterlijk zaterdagmiddag 5 november 15:00 uur, dan kunnen wij e.e.a. op tijd verwerken.

Bekijk in de volgende link de online kavellijst: https://kwakelseveiling.nl/wp-content/uploads/2022/10/Kavellijst-2022-1.pdf 

 

Naar het overzicht