Aanbeveling Zilverenschakels Kwakelaars (9-11-2022)

23 november 2022

BEN VOOREND
"Zomaar een greep uit de lijst van Bens verdiensten"
Ben werkt graag met woorden. In 2006 kwam hij Johan van Dijk tegen, die een website over De Kwakel maakte. Ben nam de taalcorrectie op zich. Inmiddels is hij vrijwilliger van de nieuwe Bibliotheek van Uithoorn, richtte hij het Nederlands bloginitiatief op en begeleidt hij het Schrijverscafé Uithoorn. Ben was een van de drijvende krachten achter De Uithoornse Dorpsdichter. Een groot succes! Ben is ook een groot liefhebber van kunst en cultuur. Hij zit in de Klankbordgroep Cultuur van de gemeente Uithoorn en is lid van Buurtbeheer Uithoorn. En vanaf de oprichting is Ben secretaris van Stichting De Kwakel Toen & Nu; dat doet hij trouw al 16 jaar. Zomaar een greep uit de lijst van Bens verdiensten voor de gemeenschap van Uithoorn en De Kwakel. Hij verdient het gewoon in het zonnetje gezet te worden, vindt de aanmelder.

TOM BROZIUS
"Altijd positief en altijd bereid te helpen."
Tom Brozius runde samen met zijn vrouw een groentewinkel annex kleine supermarkt. Hij was zo’n 25 jaar voorzitter van de KHV, de Kwakelse Handels Vereniging, die jarenlang veel activiteiten in het dorp organiseerde rond de kerst en oudjaar, de braderie en de jaarlijkse Sinterklaasintocht voor de kinderen in De Kwakel. Jarenlang zette Tom zich met de filmcamera in voor de school en de kerk. Hij legde vele bruiloften vast, jubilea en communiefeesten, uitvoeringen van zangkoren en verenigingsactiviteiten. Na zijn pensionering is Tom begonnen oude films en videobanden op DVD te zetten, te bewerken en van muziek te voorzien. Hij is een grote hulp bij het behoud van historische beelden voor de Stichting De Kwakel Toen & Nu. In 2022 werd de Kwakelse Kermis immaterieel erfgoed. De filmbeelden die Tom al jaren van de kermisoptocht maakt, vormen een deel van dat erfgoed waar het dorp trots op is. Tom heeft een zware tijd achter de rug, maar blijft altijd positief en is altijd bereid om mensen te helpen. Hij heeft een grote bijdrage geleverd voor de Kwakelse gemeenschap. Vandaar deze aanbeveling.

WIL VOORN - BOUWMEESTER
"Zeer toegewijd AKU-lid"
Wil Voorn is al meer dan 25 jaar een zeer toegewijd lid van atletiekvereniging AKU. Zij is al jaren actief als vrijwilliger bij de AKU-wedstrijden op de eigen baan. En bij de grote wedstrijden die AKU organiseert: Uithoorns Mooiste-de loop, de Polderloop en de Scholierenveldloop. Wil staat paraat bij de voorbereiding, de wedstrijden zelf én bij de nazorg! Verder beheert zij al meer dan 10 jaar de kantine van de vereniging. Ze doet de inkoop, coördineert de bardiensten tijdens wedstrijden en maakt wekelijks de kantine schoon. Wil begeleidt de wekelijkse trainingen en wedstrijden van leden van de G-groep, een groep gehandicapten die bij AKU sport. En naast haar vrijwilligerswerk voor AKU is Wil ook wekelijks actief als vrijwilliger in de catering in Dorpshuis De Quakel. AKU meldt Wil daarom van harte aan voor de Zilveren Schakel-verkiezing!

JAN VAN RIJN
"Duimen dat Jan een Zilveren Schakel krijgt."
Jan van Rijn 76 jaar, uit De Kwakel, zit als vrijwilliger al jaren in het bestuur van de LTB (nu WLTO) en Agrarisch natuur- en landschapsbeheer Uithoorn en omgeving. Behalve voor het agrarisch bedrijf zet Jan zich onvermoeibaar in voor zijn dorp. Hij is al ruim 15 jaar voorzitter van buurtbeheer De Kwakel. In de Werkgroep Verkeers Structuur Plan (VSP) De Kwakel maakt Jan zich sterk voor de verkeersveiligheid in het dorp, de Boterdijk, Vuurlijn en Drechtdijk enz. En in de Werkgroep Dorpskern De Kwakel werkt hij mee aan de inrichting van de nieuwe dorpskern en de plannen van de supermarkt. Naast zijn bestuurswerk zit Jan al zo’n 25 jaar in Feestcomité De Kwakel en is hij koster in de kerk. Jan leverde een grote bijdrage aan de opvang van gevluchte Oekraïners in het oude Rabobankgebouw en het inzamelen van spullen voor die mensen. En alsof het nog niet genoeg is, hangt Jan met z'n trekker ieder voorjaar vol passie de plantenbakken op in heel De Kwakel. De aanmeldster duimt dat Jan een Zilveren Schakel krijgt. Die is dik verdiend!

STEMMEN NAAR WEBSITE: www.uithoorndenktmee.nl/zilverenschakels

 

Naar het overzicht