Kwakel Open Air Festival 2024

08 juni 2024

Kwakel Open Air Festival beleeft in 2024 jubileumeditie!

Zaterdag 8 juni staat op het evenemententerrein in De Kwakel alweer de vijfde editie van het Kwakel Open Air Festival op de agenda. En ook tijdens deze jubileumeditie kan het publiek uiteraard een uitgebreide lijst aan topbands verwachten. Vanaf 14:00 uur gaan de deuren open, de eerste band trapt af om 15:00 uur. Meer informatie en kaarten: www.kwakelopenairfestival.nl.
Ticketlink: Tickets Kwakel Open Air Festival 2024 (justtickets.nl)

Lifeblood (1e band)

Lifeblood bestaat uit vijf enthousiaste jonge muzikanten. Daaf Beuse (zang en gitaar), Joris Leegwater (leadgitaar), Yordi Paul (basgitaar), Gijs Oliemans (toetsen en gitaar) en Stefan Emmelot (drums) komen uit Uithoorn en Aalsmeer en zijn in 2020 begonnen met het schrijven en opnemen van eigen muziek. Lifeblood haalt zijn inspiratie uit grote namen uit de rockgeschiedenis, zoals Pink Floyd, The Beatles en Pearl Jam, maar ook nieuwere bands als The Arctic Monkeys en Muse gelden als voorbeelden. Alle muziek die de band heeft gemaakt, is opgenomen in een eigen geïmproviseerde studio en zelf geproduceerd. Tot nu toe zijn er drie singles, een EP en een videoclip uitgebracht. Verder heeft Lifeblood de Popprijs van Amstelland 2022 gewonnen. Die prijs leidde tot een uitnodiging om drie nummers te komen te spelen op NPO Radio 1 tijdens het programma ‘Dijkstra en Evenblij Ter Plekke’. De nummers van Lifeblood vallen allemaal binnen het rock-genre en zitten vol energie. De band treedt regelmatig op in poppodia in de regio Amstelland, zoals N201 Aalsmeer en P60 Amstelveen.

On Solid Ground (2e band)

On Solid Ground blijft trouw aan de roots van rock and roll. Jef Lammers (zang), Pieter ‘Pike’ van Kemenade (Hammond en Rhodes), Martijn Obdeijn (gitaar), Dennis Clazing (bas) en Joop van de Geest (drums) hebben hun eigen unieke stijl gecreëerd. Een mix van bluesrock en southern rock, geïnspireerd door legendarische bands als Free, Black Crowes en ZZ Top. Gedreven door krachtige gitaarriffs en een stevige ritmesectie en ondersteund door soulvolle zang en een schreeuwende Hammond, levert On Solid Ground een intens en solide live optreden.

SOULQUAKE (3e band)

Soulquake bestaat uit tien fantastische muzikanten die al vele feesten, festivals en evenementen uit hun plaat hebben gekregen. Ze spelen soul-klassiekers uit de jaren ’60 die iedereen kent en waar iedereen op los gaat. Met de stampende ritmesectie, funky blazers, swingende backing vocals en powerhouse soulqueen Rosanne aan het roer is er geen andere optie: dit wordt een dampend soulfeest. Als Rosanne losgaat op het podium, geeft ze alles wat ze heeft. Ze danst, ze stampt, ze gromt en ze gáát. Vaak soulvol en swingend, soms vuig en smerig maar altijd vrolijk en klaar om er samen met het publiek een feestje van te maken. Onmisbaar voor Soulquake zijn de backing vocalisten Andrea, Anne, Sanne en Marianne. Zij geven al die heerlijke classics net dat sexy sausje dat deze muziek zo ontzettend nodig heeft. Kortom: Soulquake (dat verder bestaat uit Geralt op drums, Desmond op bas, Chris op gitaar en Serge op toetsen en Harald en Gert-Jan die de blazerssectie vormen) staat garant voor een groot feest.

Undercoversessie: Andre Hazes (4e Band)

Hazes is de basis, en dat is niet voor niets. André Hazes is de grootste volkszanger die ons land gekend heeft. Verguisd en vereerd, geleefd en gestorven. Pure dramatiek en uiteindelijk omarmt door velen. Muziek om mee te zingen, soms mee te schreeuwen. Robin Verkaik geeft leiding aan deze undercoversessie die voornamelijk bestaat uit echte Amsterdammers die onder meer onderdeel uitmaken van bands als Van Dik Hout, Jenny Lane en Tasha’s World. Zij nemen het publiek vanuit hun hart mee langs het repertoire van Hazes. Nummers die iedereen kent, van ‘Bloed, zweet en tranen’ tot ‘Een beetje verliefd’ en ‘Zij gelooft in mij’. De Undercoversessies die regelmatig te zien en te horen zijn in de Shack, de Hip en op de Zwarte Cross zijn uitgegroeid tot een kwaliteitsmerk. Het geheim van de Undercoversessies is dat het geen tribute bands zijn, maar sessies waarbij het repertoire van de grote artiesten der aarde door topmuzikanten uit de Nederlandse muziekscene wordt uitgevoerd.

Status Quotes (5e Band)

De mannen van Status Quotes zijn stuk voor stuk opgegroeid met de muziek van de Britse rockband Status Quo en dat hoor je. Met veel respect voor de sound en feel van het origineel worden Quo-krakers voor het voetlicht gebracht. Sinds de eerste optredens in 2015 is het hard gegaan met Status Quotes. Hoogtepunt tot nu toe is het optreden in het Engelse Minehead op de Quo Convention voor zo’n duizend uitzinnige fans. Na afloop mocht de band de complimenten in ontvangst nemen van niemand minder dan Alan Lancaster en John Coghlan, de originele bassist en drummer en beiden oprichters van Status Quo. ‘They sound just like the original’, aldus Lancaster. ‘It’s good to hear those songs performed so well.’ Uiteraard komen hits als ‘Down Down’, ‘Roll Over Lay Down’ en ‘Whaterever You Want’ langs. Toon Eppink (gitaar en zang), Raymond Nijenhuis (gitaar en zang), Harry Kruisselbrink (bas, harmonica en zang) en Rens Hardijzer (drums) zorgen voor een rock- ‘n-roll-feestje van de eerste orde.

Totally Spice – A Spice Girls Tribute (6e Band)

Denk aan de jaren ’90 en je denkt aan de Spice Girls. Met hun debuut ‘Wannabe’ scoorden ze een wereldwijde nummer 1-hit, en gewapend met plateaulaarzen en een flinke dosis ‘girl power’ volgden nog vele internationale successen. De originele bezetting treedt al enige tijd nog maar zeer spaarzaam samen op, maar wil je toch een optreden van de best verkopende meidengroep ooit ervaren? Dan zit je bij Totally Spice helemaal goed. Totally Spice is geen gewone coverband. Dichter bij de echte Spice Girls kom je niet. De vijf professionele zangeressen van Totally Spice, die eerder dit jaar nog op tv te zien waren tijdens het SBS6-programma The Tribute: Battle of the Bands, kruipen in de huid van Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh en nemen je mee terug naar de jaren ’90 in een show waarin het ene hoogtepunt het andere opvolgt. Uiteraard ontbreken de iconische looks en originele danspasjes niet. Ondersteund door een vierkoppige liveband passeren alle hits. Leef je uit en zing uit volle borst mee met ‘Stop’, ‘Spice Up Your Life’ en natuurlijk ‘Wannabe’.

Boxin' The Vox (7e Band)

Boxin' The Vox is terug op De Kwakel Open Air. De Nederlandse folkband, bestaande uit Kwakelaars David Plasmeijer en Anne-Lotte Paymans, stond eerder al eens op het podium in De Kwakel. Hun muziek is beïnvloed door Ierse folkmuzikanten als Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black, Sinéad O'Connor, The Dubliners, The Fureys en The Pogues. Maar ook artiesten uit de jaren ’60 en ’70 als als Melanie, Simon & Garfunkel, Boudewijn de Groot en hedendaagse acts als The Cranberries, Dolores O'Riordan, Amy Macdonald en KT Tunstall gelden als inspiratiebron. Zingend vanuit het hart, twee stemmen in harmonie en met een natuurlijk enthousiasme voor Ierse muziek, tovert Boxin' the Vox een glimlach op ieders gezicht. Het duo speelde al op meerdere Ierse festivals in Nederland en toerde door Ierland, Denemarken, Duitsland, Italië, Zweden, Normandië en Bretagne in Frankrijk.

Hucksters (7e Band)
Welke band is beter geschikt om deze jubileumeditie van het Kwakel Open Air Festival af te sluiten dan Hucksters? Deze rockcoverband, die al sinds 1993 café’s, feesttenten en -zalen in heel Nederland ondersteboven speelt, was al eerder te zien in De Kwakel en is nu terug met een show vol dampende rockcovers. De setlist is grotendeels samengesteld uit songs die niet meer weg zijn te denken uit de rockgeschiedenis, zoals liedjes van Queen, Deep Purple, Pink Floyd en Led Zeppelin. Daarnaast wordt het repertoire continue aangevuld met recente rocksongs van jongere bands waarmee de muziek ook actueel wordt gehouden, zoals Foo Fighters, Muse en Kings of Leon. De heren van Hucksters gaan er gegarandeerd een spetterende show van maken. En daar worden ze aan het eind bij geholpen door Kwakelaars David Plasmeijer en Anne-Lotte Paymans van Boxin’ the Vox. Samen zorgen ze als een KOAF gelegenheids All Star-band voor een waardige afsluiting van deze jubileumeditie.
Website: Stichting Maandagavondcomité: Home - Kwakel Open Air (kwakelopenairfestival.nl)

Bron: Stichting Maandagavondcomité

Naar het overzicht