Kunstroute Zijdelveld 1 en 2 juni

11 juni 2024

Museumwagen op de Kunstroute Zijdelveld
Elke twee jaar organiseren de bewoners van het Zijdelveld een Kunstroute. Zo’n 90 (!) kunstenaars uit de regio stallen kramen uit bij de bewoners in de tuin. Het levert een lint op van ongeveer één kilometer met allerlei kunstenaars. Voor ieder wat wils en te koop. Tussendoor was er entertainment: muziek, dorpsdichter, kinderactiviteiten.

Ook Stichting De Kwakel Toen & Nu was present. Naast de gebruikelijke kunstwerken van ome Toon de Wit (miniaturen van draaimolens en bekende Nederlandse gebouwen) konden bezoekers ook kennis nemen van Kwakelse schilders en tekenaars.

Vooral de draaiende miniaturen van ome Toon trokken de aandacht van heel jong en oud. Op een knopje drukken om een draaimolen in beweging te zetten blijft fascineren. De één maakte het voor het eerst mee, anderen gingen ver terug in hun jeugd. Toen en Nu met elkaar verbonden!

Ondertussen vonden steeds weer groepjes oude bekenden elkaar bij de wagen en werd het weer een gezellig weerzien. Maar daarnaast waren er ook veel onbekende geïnteresseerden in wat wij allemaal te bieden hebben. De visitekaartjes waren na twee dagen dan ook op. Dat zal wel in de bezoekersaantallen van de website terug te zien zijn. Het weer werkte gelukkig mee.

Op zaterdagmiddag scheen de zon dan wel niet, maar het bleef droog. En op zondagmiddag deed de zon zijn best en maakte zo deze editie van de Kunstroute Zijdelveld een zeer geslaagd evenement.
Met dank aan de organisatie

Bron: Ben Voorend (Stichting De Kwakel Toen & Nu)

Naar het overzicht