Dromen. Durven. Doen (Jetze Plat)

21 augustus 2024

Parijs 2024. Dromen. Durven. Doen (door Jetze Plat)

Terwijl we genieten van geweldige sport tijdens de Olympische Spelen, bereid ik mij heel hard voor op de Paralympische spelen over iets minder dan één maand met misschien wel het meeste intense kwalificatie proces ooit voor mij.

Na Tokyo, waar ik 3x goud mocht winnen (!) was het opzoek naar een nieuwe balans richting Parijs. De maximale score in Tokyo maakte mij trots, maar wat ging mij motiveren richting Parijs? De prikkel vond ik in het wheelen van marathons. Dé hardloopmarathons, maar dan in een racerolstoel. (Nog) niet in staat om te winnen, maar wel een geweldige uitdaging, hoe kan ik wel gaan winnen?

De combinatie met handbiken én triathlon bleef, met dus nog een extra uitdaging! Met als hoogtepunt een tweede plaats in de marathon van Londen in 2023, zag het er goed uit! Tot de WPA (World Para Atletics) in maart dit jaar, ineens een regel verandering doorvoerde die mij heel hard raakte. Een onbegrijpelijke timing en zonder waarschuwing, werd mijn unieke zitpositie in mijn racerolstoel per direct verboden. Iets waar we twee jaar keihard aan gewerkt hebben om deze ideale zitpositie te finetunen. Schaakmat.

Het gevolg was dat ik de grote marathons (Londen en Boston) in het voorjaar moest missen en in plaats van racen, werkte we heel hard aan een oplossing. Mede dankzij Roel van der Hooft, NOC*NSF, NLSporter & de Atletiekunie zijn we toch tot een oplossing gekomen en hebben we ons terug gevochten! Dankbaar en trots over dit proces! Uiteindelijk heb ik ook een wildcard toegewezen gekregen vanuit de WPA en dus mag ik met heel veel trots mijn programma voor Parijs 2024 bekend maken:

2 september: Triathlon
4 september: Tijdrit handbiken
5 september: Wegwedstrijd handbiken
8 september: Marathon

Dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt! Vanuit Tignes bereid ik bij met veel passie, doorzettingsvermogen én plezier voor op Parijs 2024!

Jetze heel veel succes, namens het bestuur van Stichting De Kwakel Toen & Nu

Bron: Jetze Plat

Naar het overzicht