1928 - Fam. Vlasman - Zomerhuis aan de kleine Drecht.

De familie Vlasman poseert hier voor het zomerhuis (met boenhok) van hun boerderij 'De Verandering' aan de Kleine Drecht. Een toepasselijke naam blijkt later, veranderd is het hier zeker. Thans is hier het bankgebouw aan de Kerklaan te vinden.

De familie Vlasman was hier in 1922 komen wonen als opvolger van de familie Leenders die er in achtereenvolgende generaties vanaf 1852 had gewoond. Weer daarvoor was het de familie De Boer die er vanaf 1807 woonde.

Slechts enkele van de bijbehorende percelen liggen direct achter en tegenover de boerderij. Het overige land ligt elders aan de Boterdijk en voorbij het fort. Met meerdere roeiboten trok men er in de zomerdag op uit om op de verschillende locaties te gaan melken.

Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog is op de percelen achter achter de boerderij de Mgr. Noordmanlaan gerealiseerd. Vanaf het ontsluitingpunt met de Drechtdijk werd de Kleine Drecht richting de Kwakel gedempt.

De boerderij (erf met gebouwen) bleef nog wat jaren staan tot de grond werd verkocht ten behoeve van een nieuw bankgebouw.

© Copy right Archief J. M. Van Doorn, Kudelstaart.