1942 - 2020 Drechtdijk 25a (58)

1942 Drechtdijk 25a…Toen
Dit huis aan de Drechtdijk is ca.1941/42 gebouwd, in opdracht van Nico Stam en Nel Verlaan. Zij trouwden op 6 augustus 1942 en gingen hier wonen en werken. Nico Stam was begonnen als kapper in een oude bollenschuur, waar vroeger Van der Meer en later Van Zanten woonden. Deze schuur was even verderop op Drechtdijk 37, waar nu Kees Wijfjes woont. De voorkant van het huis was een dubbele kapsalon met 2 aparte ingangen, links de Heeren Salon en rechts de Dames Salon. Nico zijn hobby was tuinieren en daarom stond er op een bord in de winkel de slogan “Laat bloemen uw Tolk en Stam uw kapper zijn”. In 1950 is de kapsalon naar het Kwakelsepad verhuist. De nieuwe bestemming van het pand aan de Drechtdijk werd een winkel met elektronica van Piet (Kissie) Schijf. Hij werkte samen met zijn broer Jan en ze hadden ook een elektronicabedrijf Schijf in Uithoorn. Halverwege de jaren zeventig is de familie Schijf vertrokken uit dit pand. De bekende actrice Angela Schijf is een kleindochter van Piet.

2020 Drechtdijk 29 (25a) … Nu
In 1966 heeft de Drechtdijk nieuwe huisnummers gekregen, van Drechtdijk 25a werd het Drechtdijk 29. Het pand is meerdere keren verhuurd geweest en in 1984 hebben Wout en Corrie Verlaan het gekocht van de zoon Wim Schijf (Pzn).
Wout als vakbekwaam timmerman heeft de houten boog aan de voorzijde op het pand gemaakt en het huis helemaal verbouwd. In 1995 verkocht de familie Verlaan het pand en verhuisde naar de Wilgenhof. Hierna volgden nog meerdere kopers en overdrachten. Sinds december 2020 woont hier de familie Kroes.