2007 - Kwakelse wandelverenigingen lopen gezamenlijke tocht van 30 km

Ook dit jaar ging "De Wandelaar" weer op pad, voor de lange winterwandeling.
De Bermenduikers hadden dit jaar de organisatie in handen. Verder waren de volgende verenigingen aanwezig: De Heren van De Kwakel, De Binnenwippers, WZN en De Kuitenkijkers.
Al met al een bont gekleurd en gemêleerd gezelschap.

Gestart werd er deze keer aan de Boterdijk. Boerderij “Nooitgedacht” had voor deze gelegenheid de deuren weer wijds geopend. Eerst werden de laatste financiële zaken afgehandeld, om na het welkomstwoord van Hopman “Den Dopper” stipt om negen uur te vertrekken.

De volle rugtassen werden gehesen, de weersvoorspellingen waren slecht. Sommige personen hadden met alles rekening gehouden en die waren dan ook behoorlijk aan de vracht.
Maar dat mocht de pret niet drukken. Met rasse schreden verlieten zij De Kwakel via de prachtige Boterdijk en Zijdelveld. Uithoorn werd doorkruist, om via de nu nog mooie weidse Bovenkerker polder tussen Uithoorn en Amstelveen op Ouderkerk aan de Amstel aan te gaan. Zo dacht de ober van “De Paardenburg” dat wij daar koffie kwamen drinken, hij was de stoeltjes al aan het afvegen. Eigenaar Herman de Blijker had net een dag hiervoor deze tent verkocht, dus werd er doorgelopen.

Op de brug bij Ouderkerk aangekomen met de wind in de rug, werden wij nu ook achtervolgd door de eerste zwarte regenwolk. Al snel vielen de eerste spetters, maar ”De Bermenduikers” hadden werkelijk met alles rekening gehouden en daar was dan ook de koffiestop. Onder het genot van een kop koffie en een lekkere appelpunt konden we even de benen strekken bij “Café De Vrije Handel”.

Na de koffie, het was inmiddels weer droog, de zon kwam zelfs voorzichtig door gingen wij weer op pad om langs de Amstel op Nessersluis aan te gaan. Het tempo zat er weer lekker in en bij de voor Kwakelaars bekende brug over de Waver werd even halt gehouden voor een groepsfoto.

Wij verlieten de Amstel om via de Veldweg en de Tienboerenweg, het Roeleveldse Bos te doorkruizen en bij Amstelhoek aan te komen. Je kon wel merken dat "De Wandelaar" de thuishaven rook: een poging van Wery van Langen om er nog een rondje De Hoef aan te plakken werd in de kiem gesmoord.

Men wandelde direct op de Boterdijk af om met uitzicht op het mooie Zijdelmeer weer De Kwakel te naderen. Op de wandelmeter van Wibo stond precies 30 km binnen de 6 uur inclusief koffiepauze.
Inmiddels stond bij boerderij “Nooitgedacht” de koffie warm en het bier koud, dus daar werd met een gezellige borrel en stevige Hollandse Stamppot de dag weer afgesloten. Het Hollandse buffet met “De Ballen van Eijk & Veld” was prima verzorgd.

Al met al een geweldige dag die zeker weer voor herhaling vatbaar is en de Binnenwippers zullen dan ook volgend jaar de organisatie op zich nemen. Onze dank gaat uit naar de organiserende vereniging
De Bermenduikers voor de perfecte wandeldag.

Een Binnenwipper & een Kuitenkijker