2012 - uit Amsterdam

Winter Wonder Wandeling 2012 uit Amsterdam

De jaarlijkse ‘Winter Wonder Wandeling' is zondag 9 december voor de 8e keer gelopen vanuit Amsterdam. Alle zeven wandelclubs van De Kwakel lopen een keer per jaar tezamen een tocht van ca.30 km. De Bermenduikers, WZN, De Binnenwippers, JWWK, De Kuitenkijkers ,Het Slakkenspoor en de leden van de club "De Heeren van Aemstel" hadden dit jaar de eer om de wandeltocht te organiseren.
Verenigingen-DeWandelclubs-001-2012
De Pelgrims borrelbus stond om 8.15 uur klaar om de 50 deelnemers naar Mokum te vervoeren, de start was tegenover het Centraal Station. Door de smalle straatjes en langs de Amsterdamse grachten liep de colonne met "Soveel Mense" richting Het Vondelpark. Hier kwam af en toe wat nattigheid uit de lucht vallen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Uit het Vondelpark werd er naar het IJsbaanpad gelopen om in het Amsterdamse Bos te belanden. Hier stopte de groep dampende klamme paarden bij de manege, de hoofdstellen en rugtassen gingen af en de capes hingen te drogen bij de warme kachel. De koffiepauze met de bekende appelpunt werd rustig naar binnengewerkt. De voorste groep had zijn voer al op en begon alweer nerveus te trappelen van ongeduld. De achterste groep had nog niets gehad, dus de voorste gingen maar weer even zitten. Er werd even op elkaar gewacht voordat de hele groep weer in de stijgbeugels kon.

De weg in het bos werd vervolgd langs de Ringvaart via de Jac.Takkade in Aalsmeer. Tot onze grote verrassing stonden hier familieleden van de organisatie in een Koek & Zoopie tent klaar met broodjes, snert en een warm drankje. Dit werd door de wandelaars zeer op prijs gesteld en er was weer energie voor de laatste 10 km. Bij dit punt kwamen er ook nog wat invliegers bij, die de korte afstand liepen.

Het eindpunt na 32 km was bij boerderij "Nooitgedacht" aan de Boterdijk. Daar stond de koffie en een drankje klaar. Met elkaar gezellig napraten onder het genot van een borrel en een nootje. Rond zes uur kwam de catering een Chinees buffet neerzetten. Dit werd naar alle tevreden naar binnen gewerkt door de deelnemers.

De stalmeester Theo Bartels van de "Heeren van Aemstel" bedankte de gastvrijheid van Wim en Marie-José voor het beschikbaar stellen van hun gezellige kerststal voor dit Wonderlijke Winterse evenement. Hierna werd de volgende organisatie voor 2013 bekend gemaakt, de jongste vereniging "Het Slakkenspoor" heeft deze eer. Zij lieten direct hun spoor na over de Boterdijk als laatste club die vertrok. Wery mocht in hun spoor meelopen naar de Bolle.
Een zeer geslaagde wandeling en prima georganiseerd, grote klasse voor de organisatie.


Alle wandelaars een Gezond en Sportief 2013.