2013 - uit Alphen a/d Rijn

Winter Wonder Wandeling 2013 uit Alphen a/d Rijn

Na menig intense vergadering was het dan zover, de Winter Wonder Wandeling georganiseerd door "Het Slakkenspoor" werd dit jaar gelopen op 8 december. Voordeel voor het Slakkenspoor is dat de helft van de slager in De Kwakel prominent lid is, dat komt de inwendige mens weer ten goede en is gemakkelijk te regelen.

In de ochtend verzamelen bij boerderij "Nooitgedacht" van Wim en Marie-José Börger. Alle Kwakelse wandelverenigingen waren aanwezig en met de bus vertrokken wij naar een voor de meesten onbekende bestemming. De route dit jaar leidde van Alphen a/d Rijn terug naar De Kwakel.

Wij begonnen langs de Rijn om vervolgens via het Molenpad in Aarlanderveen in het Zuideinde in Nieuwkoop uit te komen. Verder via het Meijepad naar de Meije alwaar er in "De Halve Maan" een welverdiende kop koffie en (voor de meesten) gebak klaar stond.

Ondanks een gedegen voorbereiding bleek er toch niet voldoende gebak aanwezig te zijn, excuses en een extra tralalaatje van de eigenaar. Wij hopen dat deze smet ons als Slakkenspoor niet zal worden nagedragen.
De gezelligheid was er echter niet minder om, dus vol goede moed vertrokken we voor het tweede deel van de tocht. Het tweede deel liep van de Meije via het natuurgebied achter de Nieuwkoopse plassen naar Woerdense Verlaat.

Verder ging de wandeling richting De Hoef met een tweede stop bij recreatieplaats "De Snoek". Hier was er gelegenheid tot het nuttigen van een soepje en een broodje. Natuurlijk was er ook een tralalaatje, dit vond ook gretig aftrek.

Grappig om te weten is dat de "Heeren van Aemstel" een spion hadden rondfietsen vermomd als lid van "Burning Ass". Tijdens het proefdraaien van de tweede stop op recreatieplaats "De Snoek" kwamen ze opeens langs en genoten van een broodje en een soepje. Wij lieten niets los van onze intenties maar de conclusie als zijnde rustplaats voor de Winter Wonder Wandeling was al snel getrokken door dit niet nader te noemen lid van "Heeren van Aemstel".

Het laatste gedeelte, waarvoor ook de lopers voor de 10 km instroomden, voerde via de Kromme Mijdrecht langs De Hoef. Vervolgens via het Zijdelmeer weer terug naar boerderij "Nooitgedacht", alwaar er gelegenheid was tot het nuttigen van een biertje of wijntje.

Vervolgens stond er een buffet klaar van diverse winterkost, erg lekker. Na nog enkele flessen bier van onze sponsor bierhemel.nl die onze sponsor eigenlijk niet is, te hebben verloot is er nog nagepraat en was het nog enige tijd erg gezellig.

Dank gaat uit naar Wim en Marie-José Börger, Hans en Connie van Eijk evenals slagerij Eijk en Veld. Verder natuurlijk alle wandelaars bedankt voor de leuke dag en we hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien tijdens de Winter Wonder Wandeling 2014, die dan wordt georganiseerd door De Bermenduikers. Gerard Peek bedankt voor de lichtgewicht 'Van ZAAL' paraplu's, wij hadden ze maar eventjes nodig dit jaar. Misschien volgend jaar?

Vriendelijke groet, Wandelvereniging "Het Slakkenspoor"