2015 - vanuit Koudenkerk a/d Rijn

2015 Winter Wonder Wandeling uit Koudenkerk a/d Rijn.
Vorig jaar kregen wij na een zeer succesvol verlopen dag het stokje over gedragen van Cor Onderwater die namens de Bermenduikers de eer had om dit te doen. Enigszins nerveus, met in ons achterhoofd hoe gaan we dit evenaren, fietsten wij laat in de avond naar huis. Echter na een goede nachtrust laten we dit allemaal eerst maar eens een beetje bezinken.

Het is inmiddels zomer 2016 voorzichtig wordt er geopperd door enkele Binnenwippers, waren wij niet aan de beurt om dit jaar de WWW te organiseren? Maar weer eens contact gezocht met de voorzitter van de Bermenduikers en wat blijkt zij waren in het bezit van een compleet draaiboek, dit stelde ons weer even gerust en we lieten alles weer lekker op zijn beloop.

Uiteindelijk na de kermis toch maar eens een afspraak gemaakt met Q om officieel het draaiboek over te nemen, dit gebeurde uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Tevreden keerde wij huiswaarts en lieten alles weer even voor wat het was.

Begin oktober werden wij aangesproken door de leden van het Slakkenspoor, zij waren zeer verontrust, hadden nog geen uitnodiging ontvangen voor de WWW en klopte dit wel? Waren zij niet vergeten? Uiteraard hebben wij daarop geantwoord dat wij reeds maanden druk doende waren om alles zo soepel en gladjes mogelijk te laten verlopen. Daarna lieten we alles weer lekker op zijn beloop.

Eind oktober zijn wij dan toch maar eens om tafel gaan zitten en met het ijzersterke draaiboek van de Bermenduikers in handen werden de taken zeer soepel verdeeld, een ieder deed zij werk, zo kwam toch alles nog op zijn pootjes terecht.

Na zeer regenachtige 12 december sloeg ons nog wel even de schrik om het hart, echter zondag in de vroegen morgen toen ik op mijn fiets richting Boterdijk reed was het inmiddels droog en windstil, het beloofde een mooie dag te worden.

Stipt om acht uur werd het sein voor vertrek gegeven en liepen wij naar de Watsonweg waar inmiddels de ons welbekende Martinusbus ons opwachten. Vooraf had de chauffeur van ons al de instructies hoe te rijden ontvangen en na een prachtige rit door het Groene Hart werden wij afgezet in Koudekerk aan de Rijn. Vandaar ging het direct de prachtige groene polders in. Een waterig zonnetje kwam door, de stemming zat er gelijk al goed in. Er werd lekker door gestapt en al snel passeerde wij de Lagenwaardse Molen, wat voor onze Paparazzi weer een mooi plaatje opleverde. Vandaar ging het verder langs de Ofwegener Watering naar de Wijde Aa. Daar volgde wij het fietspad over de Plasdijk richting Woubrugge, waar wij bij Restaurant Disgenoten door de ober bij de geopende deur al verwelkomt werden, om na een kleine negen kilometer een heerlijk kop koffie met gebak te nuttigen. Na gebruik van al dit lekkers was het weer tijd om op te stappen en de route te vervolgen. Via de Woudse Dijk, Rijnsaterwoude weer terug naar de Leidse Vaart om zo Langeraar te bereiken. Daar hadden we inmiddels de achttien kilometer bereikt en rond het middag uur krijgt een men wel trek. Bij Parola was dan ook de volgende stop ingelast, hier werd een ieder verast met een heerlijk kom groentesoep en was je in de gelegenheid om je eigen meegebrachte bammetjes te verorberen. Na nog even een plas en rook pauze gingen we op pad voor de laatste twaalf kilometer. Inmiddels voor allen op bekent terrein ging het vlot doorstappend en gezellig kletsend via de Bilderdam langs de Drecht en de Amstel huiswaarts.

Bij boerderij Nooitgedacht werden wij verwelkomt door Harry en Wil die de opgedragen taak zeer serieus hadden genomen en de koffie warm en het bier koud hadden. We genoten van een heerlijke Italiaanse maaltijd en U begrijpt het al het was nog lang gezellig aan de Boterdijk. Het stokje is overgedragen aan de dames van de RKWZN en nu maar afwachten of zij volgend jaar deze zware taak serieus op zich nemen ;-)

Vriendelijke wandelgroet namens de Binnenwippers