2016 - vanuit Harmelen

Winter Wonder Wandeling 2016 uit Harmelen

Toen wij vorig jaar op 13 december 2015, moe maar voldaan, de deur van Hofstede Nooitgedacht achter ons dicht sloegen, hadden de dames van R.K.V.W.V.W.Z.N. maar één missie. Het organiseren van de tocht der tochten 2016, welke plaatsvond op zondag 11 december 2016. Omdat de R.K.V.W.V.W.Z.N. organisatorisch sterk in elkaar steekt (zo heeft ieder lid zijn eigen afgebakende taken binnen de wandelgroep en één taak die we met zijn allen verrichten, namelijk wandelen), was de voorbereiding voor onze groep nu niet bepaald zenuwslopend, zeg maar een fluitje van een cent.

Tourlei(ij)dster Joke nam vanzelfsprekend de taak op zich om de omgeving in een straal van 30 km. te verkennen en dan vooral te letten op autoluwe weggetjes waar we bij twee gelegenheden konden opsteken. Wintours werd vastgelegd en toen deze basiszaken geregeld waren gingen we op ons gemak genieten van een heerlijke zomer. Tijdens ons jubileumweekend in oktober zijn de laatste puntjes op de “I” gezet en vanaf dat moment kwam de Winter Wonder Wandelingorganisatietrein goed op gang.

De eerste wandelaars zagen wij om 7.45 uur verschijnen op de Boterdijk, om voor vertrek nog een lekker bakkie koffie te nuttigen. “Binnen is maar binnen” zie je ze denken, want het is natuurlijk altijd de vraag wanneer je het volgende krijgt aangeboden. De bus vertrok lekker op tijd en liet ons een gedeelte van Meerwijk zien waar je normaal niet door heen fietst of rijdt, om daarna richting Harmelen te koersen, waar we onder de rook van de kerk uitstapten. De pas ging er gelijk flink in en met de Oude Rijn aan onze zijde verlieten we Harmelen. Het was lekker wandelweer en de poncho’s bleven in de tas, maar (en dan quote ik onze penningmeester Els) “ieder weer is Gods weer” en zo is het maar net. Via Kamerik belanden we rond koffietijd in Kanis, waar FrisFilm ons met de camera stond op te wachten en de rest van de dag bleef volgen voor een filmimpressie van deze dag (verschijnt later op deze website van de Kwakel Toen & Nu). Ons geduld werd een beetje op de proef gesteld bij café de Gekeerde Kanis; de koffie mét liet wat lang op zich wachten, maar smaakte prima. 

Iets later dan gepland werd de tocht hervat en liepen we dwars door het land naar de Grecht om via de Grechtkade Woerdense Verlaat binnen te wandelen. Via de Amstelkade en de Kromme Mijdrecht links, roken we de aroma van de kippensoep welke geserveerd werd bij de Groene Hartcamping door Els en Iris. Op dit punt stroomden de 10-kilometer wandelaars in en vervolgden we met zo’n 57 wandelaars het laatste stukje naar de Kwakel. Vanaf de Hoef kregen we te maken met een straffe tegenwind en via de Drechtdijk en Boterdijk arriveerden we rond kwart voor vier in de warme stal van Nooitgedacht. Ieder zocht zijn plekje aan de lange tafels en met een biertje en wijntje achter de kiezen waren de 30 km. al gauw een peulenschil, voelden de voeten als nieuw en spierpijn? Wie heeft het hier over spierpijn? Met een precisie van een Chinees uurwerk arriveerden de dames van Bamboehof Aalsmeer om ons een meer dan voortreffelijke Chinese maaltijd voor te schotelen. En dat wandelen hongerig maakt, blijkt uit de borden die opgeschept werden. Nog een lekker koffietje toe en met een prachtig aandenken van de R.K.V.W.V.W.Z.N. ging iedereen op huis aan.

De wandelschoen wordt overgedragen naar de Kuitenkijkers die er vast volgend jaar weer een gezellige wandeldag van gaan maken.

Met een hartelijke wandelgroet, R.K.V.W.V.W.Z.N.
Marie-José, Joke, Els, Astrid, Trudy, Conny en Corinne